Dopravnú zrekonštruujú hádam o rok

  • Spravodajstvo
  • 23. februára 2016, 08:00
  • Autor:am

Každodenné cestovanie spestrujú aj v Piešťanoch výtlky na vozovkách.
Tragickou sa stáva jazda po zničenej Dopravnej ulici, spájajúcej podchod na Vrbovskej ceste s autobusovou stanicou.


Z vozovky na Dopravnej ulici je už len zlepenec rôznych asfaltov. (Autor: red)

Hľadanie výhovoriek, žiadne tamojšie príbytky „mocipánov“ či záplaty za tisíce. Takto hodnotia prispievatelia na facebookovom profile Piešťanského týždňa stav frekventovanej Dopravnej ulice. Mohla by slúžiť ako obchádzka niekoľkých svetelných križovatiek, no tí, čo nevlastnia offroadové vozidlo, radšej počkajú na červenú.

„Dopravná ulica je značne zaťažená autobusovou dopravou, je to prístupová komunikácia k autobusovej stanici a do areálu SAD. Úroveň opotrebenia a lokálne poruchy je vhodné riešiť opravou krytu vozovky,“ uviedla Eva Bereczová, hovorkyňa mesta Piešťany.

Radnica si uvedomuje stav komunikácie, no minimálne rok si na nový asfalt počkáme. „Rekonštrukcia tejto ulice je naplánovaná na rok 2017. Podmienkou je však schválenie finančných prostriedkov mestským zastupiteľstvom,“ prezradila E. Bereczová. Táto oprava si vyžiada značné finančné náklady, odhadované sú zatiaľ na 155-tisíc eur. Tohoročnou prioritou je rekonštrukcia Sládkovičovej ulice. V rozpočte na rok 2016 sú na ňu vyhradené peniaze.

Na sociálnej sieti ste ukázali, že aj na takúto nešťastnú situáciu sa dá pozerať optimisticky: „Má to i výhodu – pri cestovaní busom hneď každý vie, že je v Piešťanoch. Aj spiaci sa zaručene zobudia a nezabudnú vystúpiť,“ vyzdvihol pozitíva čitateľ. Cesta dokonca poteší i umelecké oko: „Zapojím trošku fantázie a na asfalte vidím 50 odtieňov šedej… Čiže umelecké dielo ako vyšité,“ napísala čitateľka.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 8, ktoré je v predaji od 23. februára.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína