Pečieme podľa receptov z Hotelovej akadémie Ľ. Wintera
Nemôžete zaspať, budíte sa uprostred noci a na druhý deň ste na smrť vyčerpaní? Nie ste sami! Z medicínskeho hľadiska naša rada určite neprejde, ale skúste si v takých chvíľach obaliť nervy zákuskom z dielne Hotelovej akadémie Ľ. Wintera v Piešťanoch s príznačným názvom Deň a noc s vanilkovou omáčkou!
Deň a noc s vanilkovou omáčkou
SUROVINY:
Cesto: 5 vajec, 250 g rastlinnej tukovej nátierky Hera, 200 g práškového cukru, 300 g hrubej múky, 1 prášok do pečiva, 100 g mlieka, 50 g kakaa
Zdobenie: 1 vanilkový puding, 800 g mlieka, 50 g kryštálového cukru, 250 g hrozna, 100 g várovej čokolády, 250 g šľahačkovej smotany, 1 stužovač na šľahačku
POSTUP:
Od bielkov oddelené žĺtky vymiešame do peny s cukrom, pridáme zmäknutú Heru a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Všetko dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov a zľahka premiešame.
Z polovice cesta urobíme na vymastený, múkou vysypaný plech striedavo malé kôpky. Do druhej polovice cesta pridáme kakao, premiešame s lyžicou oleja a dolejeme na plech. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 200 °C asi 25 minút. Upečené a vychladnuté cesto pokrájame na rôzne tvary.
Zákusok podávame na sladkej vanilkovej omáčke, ozdobený šľahačkou, ovocím a čokoládou.