Tipy na jarné prázdniny

  • Spravodajstvo
  • 18. februára 2016, 10:22
  • Autor:am

Ani sme sa nenazdali a už sú tu opäť školské prázdniny. Od pondelka 22. do piatka 26. februára deti v celom Trnavskom kraji zostanú doma. Ako im zabezpečiť program, ak pracujete?

Deväť voľných dní aj s víkendovými objaví „diablikov“ takmer vo všetkých deťoch, najmä v prípade, ak ostanú zatvorené medzi štyrmi stenami. I napriek chladnému počasiu je teda určite najvhodnejšie vziať ratolesť do prírody, do lesa alebo aspoň na prechádzku popri Váhu. Prázdninujúce deti radi privítajú napríklad i v Balneologickom múzeu. No nie všetci rodičia dostanú od zamestnávateľa dovolenku a nie každý má k dispozícii ochotných starých rodičov.

ZABAVIA ICH CELÝ TÝŽDEŇ


Práve pre tento prípad vymyslelo Centrum voľného času Ahoj celotýždňové podujatia v čase od 8. do 14. hodiny. Deti okrem prechádzok a korčuľovania na klzisku spoločne natrénujú kreativitu v tvorivých dielňach, zahrajú sa na počítači a s hračkami. Dokonca odídu od domova aj niekoľko kilometrov, v stredu 24. februára ich čaká celodenný výlet do Trnavy s návštevou aquaparku.

Celotýždňový tábor pripravuje aj občianske združenie Kvas. Potešia malých riešiteľov záhad vo veku šesť až desať rokov. „Na ceste k vytúženému cieľu splnia množstvo úloh. Tábor má päť dní a ľudia päť zmyslov, každý deň potrénujeme jeden z nich. Z hlavnej základne v budove Zrnka v Zavretom kúte sa tešíme na dobrodružné prázdniny,” informovala Hana Kalinová z OZ Kvas.

„ODLOŽTE“ SI ICH


Ak potrebujete dieťa len na chvíľu „odložiť“, pomôžu vám podujatia organizované mestskou knižnicou. Každý deň o 10.00 h sa malí kreatívci môžu realizovať v tvorivých dielňach s inými témami. Raz to bude ZOO, inokedy Kytička pre radosť či Domček pre vtáčiky. V mestskom kultúrnom stredisku ponúkajú prázdninové premietanie filmov pre deti.

Elektrárňa Piešťany zabaví deti v pondelok 22. februára od 8.00 do 15.30 h na akcii Nebojte sa fyziky IV. Program pre školákov od osem rokov je zameraný na interaktívne vzdelávanie.

Podrobné informácie o podujatí a prihlásení detí sa dozviete priamo v spomínaných inštitúciách.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana