Výtlky na cestách už služby mesta opravujú

  • Spravodajstvo
  • 16. februára 2016, 08:24
  • Autor:pror

Dôsledok zimy na piešťanských komunikáciách – menšie či väčšie výtlky – číha na vodičov! Ak ich zaleje dažďová voda, je takmer nemožné rozoznať ich od mokrej vozovky a automobilistom hrozia veľké škody.

V Piešťanoch sa v posledných rokoch od decembra do marca zjavujú len stopové prvky ozajstnej zimy. Ale i pár zasnežených dní prinesie na cesty množstvo inertného posypu či mrazmi dopukaného asfaltu. Stačí potom niekoľko prejazdov nákladných áut a máme aj desať centimetrov hlboké jamy.

Rozpočet mesta na tento rok stále nie je schválený, preto ťažko očakávať, že sa v najbližšej dobe zrealizujú komplexnejšie rekonštrukcie ciest či chodníkov kúpeľného mesta. „Opravy výtlkov sa vykonávajú priebežne. Keďže máme miernu zimu bez snehu, aj v týchto dňoch, napríklad na Sládkovičovej ulici,“ zhodnotila situáciu Hana Dupkaničová, riaditeľka Služieb mesta Piešťany.

Po zime však treba odstrániť z ciest a chodníkov aj množstvo drobných kamienkov a prachu z inertného posypu. „Technika je prestavená na zimnú údržbu, veľké zametacie stroje sú v servisoch. V uliciach máme iba nový zameták. Kedy začneme naplno s jarnou údržbou – čistením ulíc – závisí od počasia. Podľa predpovedí v Piešťanoch môže ešte snežiť,“ neprezradila H. Dupkaničová konkrétny termín.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 7, ktoré je v predaji od 16. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 16. mája 2024
Meniny má Svetozár, zajtra Gizela