Viera Dusíková: Tlaková níž

  • Editoriál / Blogy
  • 16. februára 2016, 12:44
  • Autor:Viera Dusíková

Len čo otvorím oči, moja prvá myšlienka je – aký je deň a kde mám ráno byť. Rýchlo vstanem a začnem sa pripravovať. No nie vždy to ide svižne. Pri tlakovej níži, ktorá sa prehnala Piešťanmi minulý týždeň, som sa cítila ako paradajka pod parným valcom.

Vonku ohýbalo a lámalo stromy, spolu so silným vetrom som i ja lietala od bolesti k bolesti. Chytili ma prudké kŕče žalúdka, vystriedal ich buchot srdca, cítila som ho až v hrdle. Kolaps zavŕšilo pálenie čiernej žily pri členku. Cítila som sa ako päť minút pred smrťou. V hlave mi vírili myšlienky, čo ak sa mi opäť vrátila rakovina? Ani netušíte, aká šťastná som bola, keď mi môj niekdajší učiteľ Peter Žúbor oznámil výsledky svojich meraní, že Piešťany zastihla silná tlaková níž. Do toho sa mi ozval chlapík, čo stavia po celom Slovensku liečebné pyramídy, a keď som už-už začala uvažovať, že si pod jednu z nich ľahnem, dozvedela som sa, že s tými pyramídami nie je všetko až také ružové.

A tak mi nič iné nezostávalo, len sa pozbierať, navariť si veľmi silnú kávu, v ktorej stála lyžička, a prebrať sa k životu. Pomohli mi aj fantastické zákusky na obrovskom tanieri od ženy, ktorej totožnosť sa mi nepodarilo vypátrať. Strašne som sa im potešila, a bola by som rada, keby sa mi ozvala, lebo neviem, komu mám vrátiť ten biely veľký tanieriščo. Mimochodom, silná káva mi pomohla zvládnuť výlet do Chtelnice a pri fašiangovom putovaní sa tváriť ako najzdravší človek na svete. Ešte som si aj zatancovala.

Zvyšok týždňa som strávila hodinami stláčania spúšte, nie však guľovnice, ale fotoaparátu. Týmto sa ospravedlňujem lekárom za blesky, ktorými som ich oslepovala, i gazdom a gazdinám z Jablonky, že som im zavadzala pri kotloch s oškvarkami, mäsovom mlynčeku, trúbe plnej pečených rebierok i klobások. Som strašne šťastná, že ešte nezomieram. A že to bola len tlaková níž, pri ktorej som spadla do vážnej depresie. Ach, aký je ten život krásny!

Uvedomila som si to aj dnes, keď píšem tento editoriál. Vonku opäť smoklí a na zajtra je hlásená ešte väčšia tlaková níž. No teším sa na ďalší deň, keď budeme plece pri pleci pripíjať na zdravie kolegom, ktorí sa v zdraví dožili pekného veku. Ešte sa tu chvíľu hádam zdržím a užijem si to do vôle!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava