R. Kolník pred play-off: Odfarbené vlasy hádam vydržia čo najdlhšie

  • Hokej / Šport
  • 16. februára 2016, 10:58
  • Autor:T. Horký

Hokejoví dorastenci HK Havrani Piešťany vybojovali prvé miesto v dlhodobej základnej časti prvej ligy. Do semifinále play-off tak idú z vedúcej priečky a narazia na štvrtú Senicu. Vyraďovacia časť sa začína mladým Piešťancom už v utorok a ešte predtým sme sa pozhovárali s trénerom Radoslavom Kolníkom.

Piešťany ovládli základnú časť prvej dorasteneckej ligy o lepšie vzájomné zápasy pred Michalovcami. Predpokladali by ste pred sezónou, že pôjdete do play-off z prvého miesta?
Predsezónny cieľ bol skončiť do štvrtého miesta. Som milo prekvapený, ako sa s tým chalani popasovali, keď si počas celej základnej časti viedli veľmi dobre. Prvá priečka je bonus.

Ešte pred sezónou odišlo niekoľko hráčov na hosťovanie do Trnavy a do Ružinova zamieril Stacho. Na niektoré dôležité zápasy vám prišli práve „Trnaváci“ pomôcť. Vrátia sa do Piešťan aj na play-off?
Z Trnavy sa k nám vracajú Adrián Valo, Tomáš Adamovič a Filip Štefánik. Škoda, že z Ružinova nepríde Adam Stacho, ktorý je najlepším strelcom dorasteneckej ligy a dostal sa aj do reprezentácie. Ten pokračuje v Ružinove. Z Dubnice nám pomôžu útočník Jakub Jakubík, ktorý hral tento rok aj za našu juniorku, a ruský obranca Viktor Vladimorov.

V semifinále vás čaká Senica. Vyhovuje vám tento súper?
Popredné družstvá v prvej lige sú vyrovnané, takže sme si veľmi vyberať nemohli. Ideme na Senicu a nás zaujíma len to, ako ich poraziť. V závere sezóny sme nechceli zbytočne taktizovať a vyberať si súperov, chceli sme byť prví.

Vyraďovacie súboje sú vždy vrcholom sezóny. Aká je aktuálne v tíme nálada?
Je výborná, z chalanov cítiť odhodlanie. V podstate sú tu všetko piešťanskí odchovanci a partia drží pri sebe. Na znak bojov play-off si dali prefarbiť vlasy a dúfam, že im to na hlavách vydrží čo najdlhšie. To by znamenalo, že postupujeme ďalej.


Bývalý hokejista a dnes mládežnícky

Dorast má vyrovnanú brankársku dvojicu. Aká medzi Mathiasom Štefankom a Matejom Šimom panuje atmosféra?

Mathias chytal celú sezónu, ale teraz sa veľmi dobre chytil Matej. Chalani sa však vzájomne podporujú a na oboch sa môžeme spoľahnúť.

Na dorastenecké zápasy počas základnej časti nechodilo okrem rodinných príslušníkov príliš fanúšikov. Play-off je však určite dôvod, aby si do Easton arény cestu našli…
Radi by sme pozvali verejnosť, fanklub aj ďalších fanúšikov, aby nás prišli podporiť. Chalani ich budú potrebovať a určite sa im bude hrať lepšie, keď ich za víťazstvom poženú plnšie tribúny ako obvykle.

Na nedeľný zápas proti Dubnici ste postavili viacero deviatakov. Bolo to z dôvodu, aby si chalani zo základnej zostavy pred utorkovým začiatkom play-off oddýchli?
Presne tak. Bolo to čisto z taktického hľadiska, aby si oddýchli, pretože program bol ozaj nahustený a už v utorok začíname play-off. Myslím si, že sa deviataci ukázali v pohode a dobre sa s tým popasovali.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 7, ktoré je v predaji od 16. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia