Skalica v Tipsport lige končí a skomplikuje život havranom!

  • Hokej / Šport
  • 15. februára 2016, 17:06
  • Autor:th/sita

Obavy z najčernejšieho možného scenára sa s najväčšou pravdepodobnosťou naplnili. Cestu hokejistom ŠHK 37 Piešťany do play-off výrazne skomplikuje Skalica, ktorá dnes popoludní potvrdila, že nenastúpi ani na utorkový zápas s Martinom, čím prekročila povolený limit kontumovaných zápasov a tým pádom v slovenskej najvyššej súťaži skončila!

"Napriek úsiliu a zabezpečeniu finančných prostriedkov na dokončenie sezóny 2015/2016 sme neboli schopní zabezpečiť športovú stránku klubu – dostatočný počet hráčov adekvátnej kvality. Káder bolo treba doplniť z dôvodu odchodu nielen kľúčových hráčov do iných klubov na základe využitia dodatku číslo 3, ktorý je súčasťou hráčskej zmluvy," uvádza sa v oficiálnom stanovisku výkonného výboru klubu.

Všetky výsledky so Skalicou tak budú s najväčšou pravdepodobnosťou anulované, na čo najviac doplatia Piešťany. Práve havrani totiž prídu o najväčší počet bodov, pretože zo všetkých tipsportligových klubov majú so Skalicou najlepšie výsledky a stratili s ňou iba jeden bod. Havrani tak prídu o 14 bodov, ôsmy Martin o 12 a Žilina len o šesť. To by znamenalo, že deviate Piešťany, ktoré v súčasnosti strácajú na ôsmy Martin tri body by po anulácii výsledkov strácali na ôsmu priečku zaručujúcu play-off päť bodov. Osem zápasov pred koncom základnej časti je to pre havranov značná komplikácia a visí nad nimi hrozba baráže. 
V súvislosti s avizovaným tretím nenastúpením Skaličanov v Tipsport lige zvolal riadiaci orgán súťaže brífing na utorkové predpoludnie, na ktorom zástupcovia spoločnosti Pro-Hokej budú informovať o ďalších krokoch vyplývajúcich z tejto situácie. 

Čo hovoria stanovy?
Podľa Súťažného poriadku Slovenského zväzu ľadového hokeja (SP SZĽH), článkov 57 a 58, bude Skalica po treťom nenastúpení na ligový zápas z Tipsport ligy vylúčená a všetky jej doterajšie výsledky zrušené. "Tri kontumačné výsledky v priebehu jedného súťažného obdobia majú za následok vylúčenie družstva zo súťaže," referuje článok 57 SP SZĽH a dopĺňa ho článok 58: "Ak je družstvo vylúčené zo súťaže, rušia sa všetky jeho výsledky dosiahnuté na ihrisku v sezóne vylúčenia a v súťaži, v ktorej hralo, a v tabuľke sa neuvádzajú." 
Podľa článku 11 odsek D bude klub HK 36 Skalica po vylúčení za tretie nenastúpenie na zápas považovaný za prvého zostupujúceho z najvyššej súťaže. O dve miestenky v Tipsport lige 2016/2017 by tak v play-out mali bojovať finalisti play-off I. hokejovej ligy a deviate mužstvo po základnej časti Tipsport ligy 2015/2016. 

O všetkom dôležitom vás budeme informovať.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 8. mája 2024
Meniny má Monika, zajtra Ingrida