Piešťanci minuli viac než 200-tisíc vreciek na psie exkrementy

  • Spravodajstvo
  • 12. februára 2016, 08:12
  • Autor:am

Sneh síce nepokrýval zem príliš dlho, ale po roztopení sa Piešťancom naskytol ako každoročne zaujímavý pohľad. Mínové polia z psích exkrementov upozorňujú na nedávnu prítomnosť neohľaduplných psičkárov. Alebo nedostatok kontajnerov v okolí?

Prvé sa v Piešťanoch objavili v roku 2004. Po osadení deviatich kontajnerov k nim o dva roky pribudlo 26 ďalších. V roku 2010 ich malo kúpeľné mesto 46, o rok neskôr dokonca 61. So vzrastajúcim počtom zelených nádob pribúdal aj počet minutých odpadových vreciek, v roku 2011 Piešťanci spotrebovali 73-tisíc papierových pomôcok.

Služby mesta Piešťany (SMP) majú v súčasnosti v správe 84 kontajnerov tohto druhu. Rapídne sa zvýšil aj počet minutých „sáčkov“. Za 5700 eur sa v minulom roku nakúpilo neuveriteľných 235-tisíc kusov odpadových vreciek! Ak teda vidíte prázdny zásobník, neznamená to, že mesto ho nedopĺňa, skôr sa niekto vybavil viacerými kusmi naraz. V tomto roku vrecká pribudnú raz za dva kalendárne týždne, vo výbehoch, naopak, dvakrát za týždeň.

V prípade, že v kontajneri, v okolí ktorého venčí majiteľ svojho chlpáča, momentálne vrecká nie sú, je povinný na úpravu okolia použiť vlastnú pomôcku. Medzi pracovníkmi Služieb mesta Piešťany sa totiž nenachádza žiadny človek s pracovnou náplňou tohto typu. „Zberača psích exkrementov nezamestnávame. Vysávač, obmedzovaný počasím, chodí po spevnených plochách a SMP ho využívajú predovšetkým v centre mesta. Psie exkrementy sú zo zákona povinní zbierať majitelia psov. V lete sú ulice pravidelne čistené zametačmi a trávniky kosené kosačkami so zbernými košmi,“ informovala Hana Dupkaničová,
riaditeľka SMP.

Kto nechce, aby sa ostatní obyvatelia a najmä deti pri hre pohybovali po trávnikoch ako po mínovom poli, mal by po psíkovi upratať. Motivovať nás môže aj zo zákona hroziaca pokuta vo výške 165 eur.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 6, ktoré je v predaji od 9. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard