Indiáni aj piráti vo Vrbovom

  • Spravodajstvo
  • 11. februára 2016, 10:39
  • Autor:am

Obľúbenou súčasťou fašiangového obdobia sú detské karnevaly. Už štyridsať rokov ho pre najmenších organizujú aj Vrbovčania. Tradíciu si zopakovali opäť v nedeľu 7. februára v jedálni Základnej školy na Komenského ulici.

Škôlkari i mladší školáci si na karneval pripravili očarujúce masky. Okrem pirátov či princezien sa v jedálni mihol i futbalista, Indiánka, Spiderman, víla alebo mačka. Približne 150 detí sa v sprievode rodičov dobre zabávalo vďaka dídžejovi i množstvu trblietavých konfiet. Páčili sa všetkým, no jedna malá čertica vďaka nim ukázala, že jej kostým má skutočne opodstatnenie. Pobehujúc pomedzi masky šibalsky ohadzovala konfetami ostatné deti a rýchlo utekala preč, aby ju nechytili. Zopár Popolušiek, sklonených k zemi, sa snažilo farebné papieriky aspoň trochu poupratovať. Chlapci im to však sťažovali, futbalistova lopta ich natoľko opantala, že konfety lietali celou jedálňou.

„Masky sú veľmi pekné. Niektoré mamičky ich samy stále robia nápadité a kreatívne. Vždy sa na to tešíme. Ale už si zvykli aj chodiť do požičovne alebo kupovať. V začiatkoch pred štyridsiatimi rokmi si masku robil každý doma, teraz je to rôznorodejšie, pestrofarebné,“ povedala Mária Adamcová, organizátorka karnevalu. Malí ľudia sa zabavili na diskotéke, dostali lízanku a balón a mali možnosť vyhrať takmer 150 cien v tombole. „Výťažok z karnevalu a predaja tomboly použijeme znovu pre deti,“ informovala organizátorka, pričom spomenula ďalšie akcie ako deň detí či matiek.

Maškarného bálu sa zúčastnili aj deti z trebatického elokovaného pracoviska Detského domova Pečeňady. „Vždy sem príde 10-12 malých detičiek, ženy napečú, donesú pohostenie a dáme im aj sériu lístkov do tomboly,“ prezradila M. Adamcová a dodala, že organizácia podujatí pre deti je vždy sprevádzaná len príjemnými pocitmi.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 6, ktoré je v predaji od 9. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard