Dušan Gregor: Ponuku som prijal pre dobré vzťahy s funkcionármi

  • Hokej / Šport
  • 11. februára 2016, 08:31
  • Autor:T. Horký

Hokejistov ŠHK 37 Piešťany viedol na minulotýždňovom utorkovom tréningu prvýkrát tréner Dušan Gregor, ktorému bude ako asistent pomáhať Branislav Jánoš. Nová trénerská dvojica už havranom diktovala tréningové dávky a ich hlavným cieľom bude priviesť momentálne deviate mužstvo Tipsport Ligy do play-off.

► Piešťany sa nenachádzajú v najlepšej pohode. Padli na deviate miesto a sú mimo miest play-off. Bude vaším prioritným cieľom dostať havranov do vyraďovacej časti?
Samozrejme, budeme sa snažiť spraviť všetko, aby sme dostali mužstvo z krízy a aby sme sa dostali na postupové miesto do play-off.

► Čím sa budete snažiť mužstvo prebudiť k lepším výkonom a výsledkom?

Ešte je o tom skoro hovoriť. Sú to veci, ktoré si zatiaľ nechám pre seba. Jednoznačne musíme najskôr zistiť, v akom stave je mužstvo. Vieme, že chalani nie sú v najlepšej pohode, takže si potrebujeme zanalyzovať, v akom sú fyzickom i psychickom stave. Ďalej to nebudem rozpitvávať.

► V piatok ste na piešťanskej lavičke zažili premiérový zápas. Paradoxne proti Trenčínu, kde ste strávili podstatnú časť svojej hráčskej i trénerskej kariéry. Mal pre vás o to pikantnejší náboj?
Je jedno, či je to Trenčín, alebo nie. Bol to súper ako každý iný, aj keď sa netajím tým, že ma k Trenčínu viažu určité nadštandardné veci. Podobné je to s Martinom. To sú kluby, ktoré mi prirástli k srdcu kvôli ľuďom a fanúšikom, tí sú v oboch mestách vynikajúci.

► Po konci v pražskej Slávii ste boli takmer rok bez angažmánu. Museli ste dlho premýšľať, či vziať ponuku z Piešťan?
Prehovorili ma páni Lušňák s Laiferom. S obomi sa dlhé roky poznám. Doma už mi bolo trošku dlho, no nerád preberám mužstvo v takejto situácii, keď je prakticky mesiac do konca základnej časti. Niektoré veci sa nedajú stihnúť , no rozhodol som sa takto len pre vzťahy s obomi funkcionármi.

► Máte v pláne ešte pred koncom prestupového termínu posilniť káder?
Zatiaľ neprebiehajme. Rozprával som sa o tom s prezidentom klubu, no nik poriadny na trhu voľný nie je. Zranil sa nám Holovič, potrebovali by sme obrancu, takže uvidíme, čo z toho vzíde.

► Práve Holovič bol lídrom tímu a nešťastné zranenie zo zápasu s Popradom ho pripravilo o zvyšok sezóny. Nakoľko vám bude hráč jeho formátu chýbať?
Marcel Holovič bude pauzovať zrejme do konca sezóny. Pokiaľ mám dobré informácie, má prerezanú šľachu na ruke a musí si to dať dokopy. Jeho strata je určite citeľná.

Slovo pre Jaroslava Lušňáka



Vedenie hokejového klubu sa rozhodlo vymeniť trénerskú dvojicu na základe nepresvedčivých výsledkov z posledných mesiacov. Čo si v Piešťanoch od angažovania skúseného trénera Dušana Gregora sľubujú?

„Od nových trénerov si sľubujeme len to, o čo sa snažíme od začiatku – teda postup do play-off. Preto sa aj udiali tieto zmeny. Musíme dúfať, že sa nám to podarí, a pevne veríme, že uspejeme. Veľmi si vážim prácu Lea Gudasa s Jozefom Krišákom, no potrebovali sme dať hráčom impulz. Kolektív máme dobrý, len chlapci si to musia upratať v hlavách a dostať sa z tej deky von. Mužstvu veríme a dúfam, že cieľ v podobe play-off splníme,“ povedal prezident ŠHK 37 Piešťany, Jaroslav Lušňák.

Výmena trénerov môže by zaujímavá aj z iného hľadiska. L. Gudas bol z pokojnejších trénerov, naopak D. Gregor je prísny, emotívny a nebojí sa zvýšiť na svojich zverencov hlas. „Lea poznáme ako tvrdého hráča a búrliváka, no mimo ľadu to bol stopercentný chlap a ‘kluďas‘. Práve tento kontrast možno tímu prospeje,“ dodal J. Lušňák.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 6, ktoré je v predaji od 9. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard