Strieborní kuchári a cukrárka

  • Mladí dnes / Školy
  • 10. februára 2016, 12:48
  • Autor:vd

Piešťanskí kuchári a cukrárka zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb získali tri strieborné medaily za varenie naživo na ôsmom ročníku súťaže Danubius cup. Prestížne podujatie sa konalo v Bratislave 28.-29. januára.

Tretiakovi Filipovi Rakúsovi a maturantovi Tomášovi Karasovi možno tento úspech otvorí cestu do najvychytenejších reštaurácií. Rovnako i šikovnej cukrárke Medei Hubinskej.

Kuchári mali pripraviť za 45 minút dve rovnaké porcie jedla z prepelice. Cukrári lákali labužníkov dvomi porciami moderného reštauračného múčnika, vyhotoveného z čokolády Calebaut a syra mascarpone. M. Hubinská vytvorila nielen lákavú kombináciu surovín, ale porota ocenila i moderný štýl úpravy a spracovanie. 

Študentov na súťaž pripravili učiteľky odborných predmetov Márie – Bednárová a Práznovská aj Dagmar Poláčková.

0 Shares

Najnovšie správy

Mobilný telefón bol nájdený na zemi pri mestskom trhovisku v Piešťanoch. Je doň zablokovaný prístup a vo vnútri v puzdre…
  • 03.04.2020, 09:38
  • Piešťany
piatok, 3. apríla 2020
Meniny má Richard, zajtra Izidor, Izidora