Strieborní kuchári a cukrárka

  • Mladí dnes / Školy
  • 10. februára 2016, 12:48
  • Autor:vd

Piešťanskí kuchári a cukrárka zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb získali tri strieborné medaily za varenie naživo na ôsmom ročníku súťaže Danubius cup. Prestížne podujatie sa konalo v Bratislave 28.-29. januára.

Tretiakovi Filipovi Rakúsovi a maturantovi Tomášovi Karasovi možno tento úspech otvorí cestu do najvychytenejších reštaurácií. Rovnako i šikovnej cukrárke Medei Hubinskej.

Kuchári mali pripraviť za 45 minút dve rovnaké porcie jedla z prepelice. Cukrári lákali labužníkov dvomi porciami moderného reštauračného múčnika, vyhotoveného z čokolády Calebaut a syra mascarpone. M. Hubinská vytvorila nielen lákavú kombináciu surovín, ale porota ocenila i moderný štýl úpravy a spracovanie. 

Študentov na súťaž pripravili učiteľky odborných predmetov Márie – Bednárová a Práznovská aj Dagmar Poláčková.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 13. júla. Tento deň je Medzinárodným dňom hlavolamov. Meniny má Margita.
  • 13.07.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 15. júla 2025
Meniny má Henrich, zajtra Drahomír