René Školiak: zmena azda pomôže mne i tímu

  • Hokej / Šport
  • 4. februára 2016, 13:28
  • Autor:T. Horký

Medzi tímami Tipsport Ligy Skalicou a Piešťanmi sa v stredu 27. januára uskutočnila zaujímavá výmena. Medzi piešťanských hokejistov prichádza skúsený útočník René Školiak, opačným smerom putuje Ondrej Mikula. 36-ročný Školiak už v Piešťanoch trénoval a premiéru v žlto-modrom drese si odkrútil v piatok proti Martinu.

► Pred pár dňami ste požiadali vedenie Skalice o výmenu. Prečo ste sa rozhodli pre tento krok?
Vzhľadom na určité skutočnosti som si povedal, že buď skončím s hokejom, alebo skončím v Skalici. Manažérovi klubu som oznámil, že v tíme ďalej pôsobiť nebudem, a vyzerá to tak, že už asi nikdy. Bohužiaľ, niektoré veci dospeli do takého štádia, že som sa takto musel rozhodnúť. Manažér sa ma potom spýtal, či by pripadala do úvahy výmena za iného hráča. Už som to veľmi neriešil, bol som naladený tak, že keď o mňa nebude záujem, hokej už hrať nebudem. Nakoniec sa podarilo dohodnúť s Piešťanmi.

► Čo zavážilo v prospech ŠHK 37?
Z Piešťan som mal ponuku už pred sezónou a bolo to pre mňa zaujímavé. S Jarom Lušňákom sme boli dlhšie v kontakte a napokon to dopadlo tak, že som tu a budem sa snažiť odviesť čo najviac pre piešťanský hokej.

► Mali ste na stole aj iné ponuky?
Nejaké sa objavili. Mám však rodinu a takisto aj nejaké mimohokejové aktivity, takže som nechcel ísť niekam do zahraničia. Dostal som tri-štyri ponuky, ale už som ich neriešil. V mojom veku hľadím aj do budúcnosti a snažím pomaly pripraviť na veci, ktoré nastanú po skončení kariéry.

► Derbyzápasy medzi Piešťanmi a Skalicou boli často vyhrotené. S akými pocitmi teda prichádzate k skalickému rivalovi?
Niekedy zmena prospeje hráčovi i tímu. Dúfam, že to bude aj v tomto prípade. Piešťany vždy hrali nepríjemný hokej, ktorý sa divákom možno menej páčil, ale účel svätí prostriedky. Verím, že sa dostaneme do play-off.

► Spodná časť tabuľky je dosť nabitá a Piešťany zrejme čaká boj o play-off až do konca základnej časti. Ako vidíte šance tímu na postup do vyraďovacej časti?

Určite je to nabité, no verím, že sa do play-off dostaneme. Čo som zatiaľ postrehol, je tu dobrý kolektív, chalani ma prijali medzi seba. Verím, že nám to pôjde a vo vyraďovacej časti nebudeme chýbať.

► Havrani majú pomerne mladý tím a vy budete patriť k najskúsenejším hráčom. Bude vašou úlohou aj usmerniť mladších spoluhráčov, ktorí nemajú ani zďaleka toľko odohratého?
Budem sa snažiť hrať svoju hru a odviesť maximum pre mužstvo. Ak svojím výkonom strhnem mladších chalanov a niečo sa odo mňa naučia,
určite to bude prospešné. Čo som zatiaľ videl, všetci sú pracovití a netreba ich do ničoho nútiť.

► Tréneri Gudas s Krišákom vás zaradili do produktívneho útoku k Holovičovi s Ručkayom. Ako sa tešíte na spoluprácu s ťahúňmi mužstva?
Chalani už majú svoje odohraté. Marcela som zažil ako mladíka v Skalici. Postupne sa vypracoval na kvalitného hráča a rozvinul svoj potenciál do vyšších rozmerov. S Kubom som zase hral v Nitre. Je to šikovný hráč, piešťanský odchovanec a dúfam, že nám spolupráca bude fungovať.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 5, ktoré je v predaji od 2. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola