Pečieme podľa receptov z Hotelovej akadémie Ľ. Wintera

  • Kultúra a spoločnosť
  • 4. februára 2016, 12:50
  • Autor:HAĽW

Uprostred fašiangov iste nezaškodí sem tam zahryznúť do sladkej dobroty. Skúste si napiecť pre chvíle voľna a pohody podľa receptov z Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch pre niektorých absolútnu novinku, pre iných zas osvedčený zákusok možno trochu v inovovanej podobe.

Jablkový rez s kakaom a orechmi



SUROVINY:

3 vajcia, 150 g cukru, 50 ml oleja, 1 vanilkový cukor, 500 g nastrúhaných jabĺk, 1 čajová lyžička sódy bikarbóny, 1 kypriaci prášok do pečiva, 10 g škorice, 300 g polohrubej múky, 30 g kakaa, 100 g nastrúhaných orechov, 150 g piškót, 50 ml rumu, 200 g marhuľového džemu, 750 g kyslej smotany, 2 vanilkové cukry, 200 ml uvarenej „nesky“

POSTUP:

Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme olej, vanilkový cukor a nastrúhané jablká. Sódu bikarbónu zmiešame s kypriacim práškom, škoricou, polohrubou múkou, kakaom a pridáme nastrúhané orechy. Spojíme, premiešame a preložíme na vymastený plech. Pečieme v rúre pri teplote 180-200 °C, pokiaľ nie je cesto pevné. Ešte teplé potrieme marhuľovým džemom zmiešaným s rumom. Piškóty namáčame v káve a ukladáme na koláč. Smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom, nalejeme na piškóty a rozotrieme na tenkú vrstvu. Necháme stuhnúť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 6. júla. Tento deň je Medzinárodným dňom bozkávania. Meniny má Patrik, Patrícia.
  • 06.07.2025, 00:04
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 5. júla. Tento deň je Sviatkom sv. Cyrila a Metoda. Meniny má Cyril a Metod.
  • 05.07.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 4. júla. Tento deň je Medzinárodným dňom proti chovu delfínov v zajatí. Meniny má Prokop.
  • 04.07.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Bývalý hotel v lokalite Sĺňava II, na Odborárskej ulici v obci Banka, ktorý dlhé roky chátral, vo štvrtok 26. júna…
  • 04.07.2025, 00:01
  • Spravodajstvo
nedeľa, 6. júla 2025
Meniny má Patrik, Patrícia, zajtra Oliver