Gymnazisti na pretekoch SPARTAN RACE

  • Šport / Ostatné športy
  • 3. februára 2016, 09:58
  • Autor:jb

V krásnom prostredí pod štítmi Vysokých Tatier sa v sobotu 23. januára uskutočnili preteky z edície SPARTAN RACE – Svit Winter Sprint Slovakia. Svoju vytrvalosť, silu a odolnosť voči drsným klimatickým podmienkam sa rozhodla vyskúšať si aj partia študentov z 2. A triedy Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch.

Nádherná zasnežená scenéria tatranských štítov, sedemnásťstupňový mráz v čase štartu a tisíce športovcov z rôznych krajín Európy vyvolávali u prítomných na tele „zimomriavky“. Organizátori pretekov hudobnou produkciou, ktorou organizovali predštartové rozcvičky, bičovali atmosféru a doslova u štartujúcich vyvolávali nedočkavosť, chuť súťažiť a bojovať s nástrahami trate.

7700 metrov behu po snehu a ľade v členitom horskom teréne s 21 prekážkami overilo fyzické i psychické schopnosti účastníkov. Prekážky rôzneho charakteru – šplh na lane, prekonávanie stien rôzneho sklonu, prenášanie vedier so štrkom, beh s vrecom piesku, bradlá, plazenie, hod na cieľ, beh po „kladine“, rúčkovanie na kruhoch, preskočenie horiacej „hranice“, ale aj pamäťový test – dali v mrazivom počasí všetkým zabrať. Kto prekážku neprekonal, musel podľa „sparťanských“ pravidiel absolvovať trest – 30 „angličákov“ (drep-podpor ležmo-klik-drep-výskok s tlesknutím nad hlavou). Samozrejme, takmer každý si aj zacvičil či už 30, alebo 90 opakovaní.

Piešťanských gymnazistov – Ninu Burianovú, Matúša Macháča, Dominika Guľáša, Jána Baranoviča a Lukáša Pomajba – podporovali rodičia nielen z hľadiska, ale členovia rodiny N. Burianovej aj tým, že absolvovali trať spolu s nimi. Do súťaže sa prihlásili ako družstvo a všetci členovia ju úspešne zvládli v časovom limite, a teda boli klasifikovaní aj vo výsledkovej listine. Samozrejme, nemohli sa rovnať tým, ktorí sa na podobné preteky pripravujú dlhodobo, ale v prípade piešťanských študentov išlo o skúšku schopností, vôle a pri niektorých prekážkach zaťatie zubov a prekonanie seba samého.

Atmosféra podujatia, úspešné zvládnutie trate aj s jej nástrahami, keďže pretekári pred štartom nepoznajú prekážky, nadchli a motivovali Piešťancov natoľko, že si už vyberajú ďalšie preteky SPARTAN RACE, na ktorých budú v najbližších mesiacoch štartovať.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 5, ktoré je v predaji od 2. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 20. mája. Tento deň Medzinárodným dňom klinických experimentov, Medzinárodným dňom stepu a Svetovým dňom masmédií. Meniny má…
  • 20.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 20. mája 2024
Meniny má Bernard, zajtra Zina