ZŠ M. R. Štefánika v štrajku pokračuje

  • Mladí dnes / Školy
  • 2. februára 2016, 09:50
  • Autor:pror

Aj napriek štrajku Základná škola M. R. Štefánika v Piešťanoch v piatok 29. januára predpoludním nakrátko ožila. Zišli sa v nej štrajkujúci učitelia, prichádzali i rodičia s deťmi vyzdvihnúť si polročné vysvedčenia vo forme písomného hodnotenia.

Na porade učiteľského zboru padlo i rozhodnutie v štrajku minimálne do stredy 3. februára pokračovať. O deň skôr učitelia plánujú zvolať plenárne stretnutie s rodičmi, kde chcú zisťovať, či náhradné umiestňovanie ratolestí zvládajú a či majú ich podporu. V Trnave, Trenčíne i v Hlohovci učitelia na pondelok 1. februára zorganizovali protestné pochody.

Štrajkujúci učitelia z jedinej základnej školy v Piešťanoch, zapojenej do celoslovenskej protestnej akcie, mali minulý týždeň perný. V pondelok 25. januára sa pripojili k viac ako dvom tisíckam kolegov na protestnom zhromaždení v uliciach Bratislavy. V piatok rozdávali žiakom polročné výpisy vysvedčení a večer sa stretli na verejnej diskusii.

Rodičia, prichádzajúci v piatok dopoludnia do priestorov základnej školy s ratolesťami po vysvedčenia, požiadavkám učiteľov rozumejú. „Podporujeme ich celá rodina. Držíme palce a hlavne vydržať!,“ povedal Branislav Sivák, otec prváčika Filipa a piatačky Terezky. Rovnaké pochopenie k dôvodom štrajku učiteľov vyjadrila aj stará mama tretiačky Jasmínky Šemelíkovej.

Nik z oslovených rodičov nemal k štrajku učiteľov výhrady, i keď takmer skoro všetci uznali, že s umiestňovaním detí v pracovných dňoch majú problémy. Školou sa však niesol ich odkaz adresovaný štrajkujúcim učiteľom „Vydržať!“

Redakcia Piešťanského týždňa zisťovala na mestskom úrade, či mesto ako zriaďovateľ piešťanských základných škôl pomáha riešiť náhradný program pre žiakov štrajkujúcej školy a či neuvažuje o rozšírení prevádzkovej doby Centra voľného času Ahoj. „Činnosť centra voľného času nezaznamenala zmeny, konajú sa plánované súťaže, olympiády a krúžková činnosť,“ informovala hovorkyňa radnice Eva Bereczová.


Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 5, ktoré je v predaji od 2. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 9. mája. Tento deň je Dňom Európy a Európskym dňom opery. Meniny má Roland.
  • 09.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 9. mája 2024
Meniny má Roland, zajtra Viktória