Mladé volejbalistky chcú postúpiť na šampionát

  • Šport / Ostatné športy
  • 2. februára 2016, 15:51
  • Autor:th

Možno málokto vie, že v kúpeľnom meste od roku 2002 funguje volejbalový klub. VKM Piešťany v tejto sezóne bojuje v troch kategóriách a mladé volejbalistky by sa rady prebojovali na majstrovstvá Slovenska. Minulý rok postup na slovenský šampionát ušiel len tesne mladším žiačkam.

Kadetky


Družstvo kadetiek zatiaľ figuruje na priebežnom siedmom mieste. „Očakávania pred súťažou neboli vysoké, nakoľko z kádra odišla Bojňanská do COP Nitra a do toho istého klubu tesne pred začiatkom súťaže aj nahrávačka Kubová. Naše možnosti sa výrazne obmedzili, ale obe spomínané dievčatá v Nitre hrajú vyššie súťaže a majú možnosť posunúť sa volejbalovo ďalej. Od minulej sezóny je hráčkou Nitry aj M. Španková, zaradená tiež do reprezentačného výberu Slovenska v juniorkách,“ prezradila trénerka Jarmila Ručková.

Káder kadetiek:
Krekovičová, Súcka, Virgová, Kobelárová, Rubalová, Pečnerová, Hrutková, Šišková, Jančovičová.

Staršie žiačky


V skupine starších žiačok sú Piešťanky na druhej priečke a štyri kolá pred koncom základnej skupiny majú účasť v prvej štvorke istú. „Zo štvorčlennej skupiny prví dvaja postúpia na majstrovstvá Slovenka. Záverečné kolá ukážu, či máme reálnu šancu postúpiť do bojov prvých ôsmich družstiev,“ uviedla J. Ručková.

Káder starších žiačok: Budkeová, Ciklaminiová, Gono, Dubinská, Hagarová, Jančovičová, Potroková, Prišticová, Rubalová, Rusnáková, Šišková, Krchnáková, Glosová.

Mladšie žiačky


Mladšie žiačky „A“ zatiaľ v minivolejbale neokúsili chuť prehry a ich cieľom je prebojovať sa na majstrovstvá Slovenska.
Káder mladších žiačok „A“: Ciklaminiová, Dubinská, Rusnáková, Poláková, Šimová, Hrebíková, Šebová, Kubišová.
Mladšie žiačky „B“ hrajú súťaž prvý rok s peknými výsledkami, v tabuľke sa držia na 4.-5. mieste. Vzhľadom na to, že ešte rok budú hrať rovnakú súťaž, je ich umiestnenie veľmi sľubné.

Káder mladších žiačok „B“:
Brdárová, Vassová, Bendová, Chynoranská, Ledecká, Švelková, Bugárová, Šimová, Puváková, Nicáková, Puváková, Súkeníková, Gavačová, Masárová.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 5, ktoré je v predaji od 2. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia