Univerzitní pedagógovia plesali

  • Kultúra a spoločnosť
  • 27. januára 2016, 14:27
  • Autor:A. Mathiasová

Plesová sezóna je v plnom prúde a parkety praskajú vo švíkoch takmer v každej obci. Zahanbiť sa nedali ani profesori, docenti či ďalší vyučujúci a pracujúci z Inštitútu fyzioterapie, balneológie a liečebnej rehabilitácie (IFBLR) Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Spoločne si zaplesali v sobotu 23. januára v piešťanskom Kursalone.

Ani sobotňajšie rozprávkové sneženie neodradilo hostí od príchodu do budovy Kúpeľnej dvorany. Dámy sa upravili do rôznofarebných elegantných rób a v sprievode džentlmenov prichádzali do vyzdobenej sály už pred siedmou hodinou podvečer. Spolu prijalo pozvanie na 1. reprezentačný ples 108 hostí, medzi nimi členovia akademického senátu univerzity, zamestnanci a priatelia školy. „Plesy som organizoval už v študentských časoch. Patria k životu. Človek netrávi čas len v práci, a ak sa ľudia stretnú aj v inej forme ako podriadení – nadriadení, tak to veľmi utužuje kolektív. Aj z manažérskeho pohľadu je veľmi dôležité dať im pocítiť, že si ich vážite, pozvete ich a môžu sa zabaviť, porozprávať,“ prezradil Juraj Štofko, riaditeľ IFBLR a organizátor plesu, v minulosti dlhoročný usporiadateľ známych medických plesov.

Odbitím devätnástej hodiny privítal hostí moderátor Alexander Štefuca. Okrem niekoľkých vľúdnych slov na úvod pripomenul i to, že inštitút vzdeláva mladých ľudí s takmer stopercentnou šancou na uplatnenie vo vyštudovanom odbore.

Po týchto slovách na parkete privítal Jozefa Matúša, rektora Univerzity sv. Cyrila a Metoda. „Je pre mňa cťou, že môžem otvoriť Prvý reprezentačný ples. Osobne ma teší, že v rámci Univerzity sv. Cyrila a Metoda venujeme pozornosť nielen plneniu náročných úloh vo výchovno-vzdelávacej oblasti, vo vede a výskume, ale venujeme pozornosť aj upevňovaniu medziľudských vzťahov, spoločenským akciám a udalostiam,“ vyslovil rektor univerzity.

Andrea Pristachová a Silvia Horváthová

Slávnostné otvorenie vystriedal kultúrny program. Otvorili ho medailoví tanečníci Stella dance, predvádzajúci štandardné i latinskoamerické spoločenské tance. Po nich parket zaplnili hostia. V prvom kole sa väčšina z nich vyzvŕtala v rytme známych skladieb v podaní skupiny Cover Breakers. Zaspievala si s nimi aj Réka Ballová, semifinalistka súťaže SuperStar 2015. Okrem nich si prítomní vychutnali aj predstavenie bojovníka Romana Voláka, hudobný vstup speváka Paľa Drapáka, saxofonistu Paliho Greksu či Mistu a Henryho Tótha. O polnoci vyžrebovali výhercu tomboly s hlavnou cenou televízorom. Prekvapenie čakalo hostí i na záver – každý pár si pri odchode vyžreboval číslo a získal balíček s kozmetikou, sladkosťami či minielektronikou.
 

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 4, ktoré je v predaji od 26. januára.



0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava