V Piešťanskom týždni 4/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 25. januára 2016, 14:11
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Séria víkendových výbuchov otriasla Piešťanmi

Dva silné výbuchy zazneli krátko po sebe v pondelok 25. januára po polnoci na dvoch rôznych miestach v Piešťanoch. Jeden o druhej nad ránom v bytovom dome na chodbe v spoločných priestoroch na ôsmom poschodí na Ulici E. F. Scherera a druhý nasledoval po tridsiatich minútach a zničil auto odstavené v blízkosti reštaurácie Semafor na Ulici A.Hlinku. Oba výbuchy našťastie nespôsobili žiadne ujmy na zdraví, ale len materiálne škody. Zaujímavé je, že už deň predtým, tiež v noci, výbuch poškodil zariadenie pizzérie na Lúčnej ulici. I ten spôsobil len materiálne škody.

Kto klame, pán viceprimátor Hynek?

Na komentár J. Vojčiniaka, uverejnený v minulom čísle pod názvom „Hynekov maškrtami rozmaznaný jazýček“, reagoval piešťanský viceprimátor žiadosťou o uverejnenie odpovede podľa Tlačového zákona.

Vydavateľ Piešťanského týždňa, spoločnosť WINTER média, a.s. vyhodnotil žiadosť ako neoprávnenú z dvoch dôvodov. Komentár J. Vojčiniaka neobsahuje nepravdivé, neúplné alebo pravdu skresľujúce tvrdenia a navyše, právo žiadať uverejnenie odpovede Michal Hynek podľa Zákona o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov nemá, ak sa tvrdenia v komentári týkajú výkonu jeho funkcie, k čomu patrí aj nakladanie s finančnými prostriedkami mesta.

Napriek tomu, že nemáme zákonnú povinnosť tento príspevok zverejniť, pre zachovanie maximálnej miery objektivity jeho reakciu uvádzame v plnom znení, ale aj stanovisko redakcie a foto kópie výpisu z účtu z používania mestskej bankomatovej karty i jednu účtenku, uhradenú tiež touto kartou.

 
Štrajkuje len Základná škola M. R. Štefánika

K celoštátnemu štrajku učiteľov sa v Piešťanoch zatiaľ pripojila jediná škola. Od pondelka 25. januára zostali na Základnej škole Milana Rastislava Štefánika pre jej žiakov dvere zatvorené a pedagógovia sa pripojili k časovo neobmedzenému celoštátnemu štrajku. Učitelia po štvrtkovom neúspešnom jednaní s ministrom školstva Jurajom Draxlerom pristúpili k tejto forme nátlaku za splnenie svojich požiadaviek.

Hasiči vedia, ako vás spod vody vytiahnuť

Niekoľkodňové mrazy určite opäť vylákajú počas voľných dní deti i dospelých na zamrznuté jazerá. Chlapci si radi zahrajú hokej, dievčatá sa štylizujú do role úspešnej krasokorčuliarky. Je to však hazard – nikdy nie je jasné, či už je ľad dostatočne zmrznutý a pohyb vydrží bez popraskania.

Daňová kobra zasahovala aj v Piešťanoch

Len niekoľko týždňov pred ďalším hromadným podávaním daňových priznaní si policajné zložky posvietili na „dépéháčkarov“.


Veľké plány zrealizovali, ale aj zabudli na papieri (2.)

V archíve Piešťanského týždňa sa rokmi pôsobenia na mediálnej scéne nazbieralo mnoho vizualizácii všakovakých plánovaných objektov. V Piešťanoch mali vyrásť kúpaliská, polyfunkčné budovy, obchvaty a ďalšie objekty… V nasledujúcom seriáli si zaspomíname na ďalšie bájne projekty a pripomenieme zrealizované stavby.


Univerzitní pedagógovia utužovali kolektív na plese

Plesová sezóna je v plnom prúde a parkety praskajú vo švíkoch takmer v každej obci. Zahanbiť sa nedali ani profesori, docenti či ďalší vyučujúci a pracujúci z Inštitútu fyzioterapie, balneológie a liečebnej rehabilitácie (IFBLR) Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave.

Celoročné jazdy v konskom povoze sa začnú 1. marca

Nika a Jesika, pätnásťročné kobyly plemena hucul, od 1. marca začnú ťahať koč po Piešťanoch. Teraz si privykajú na svojho nového kočiša Romana Debnára, spoločne trénujú v rekreačnom zariadení Horezzy na Smrekovici neďaleko Ružomberka. Práve táto spoločnosť, prevádzkujúca i vojenské kúpele F. E. Scherera v Piešťanoch, prišla v minulom roku s nápadom zavedenia celoročných vyhliadkových jázd v konskom záprahu.

Vrbové: Maškarný ples veľkých detí bol plný radosti

V spoločenskom klube vo Vrbovom sa konal piaty ročník Maškarného plesu pre integrované deti.  Zlietli sa sem ako včely na kvet z celého okolia. Ruka v ruke sa zabávali malí-veľkí ľudkovia z Ostrova, z Veľkého Orvišťa, z Piešťan, z Veľkých Kostolian, z Veselého i z Rakovíc.

Veselé: Originalita masiek z dielne babičiek a mamičiek

Ak je pravdou, že obec Veselé má názov odvodený od dobrej nálady, potom na detskom plese v kultúrnom dome,  by mohli Veselčanov nazvať aj kostymérmi.  Fantasticky krásne masky pochádzali v drvivej väčšine z dielní šikovných mamičiek a babičiek.

Dáša Libiaková miluje džez, v aute počúva Rádio Piešťany

V Kongresovom centre  Slovenských liečebnýck kúpeľov v Piešťanoch sa  predstavila spolu s Dámskym komorným triom s piesňami Hany Hegerovej sympatická džezmenka Daša Libiaková. Z Bystrice sa presťahovala do Piešťan, tu žije, pracuje, spieva si a popritom túži v meste objaviť nové spevácke talenty.  Ako to chce urobiť? A prečo práve v Piešťanoch? Nielen o tomto sme sa porozprávali s dámou s medovým hlasom a dušou džezmenky.

Obec Banka chce kúpalisko Sĺňava znovu postaviť

Súd rozhodne, či sa obci Banka vrátia pozemky pod dnes už ruinou kúpaliska Sĺňava. V roku 2006 ešte plne funkčné kúpalisko predala Banka spoločnosti Bana Thermal, plánujúcej na jeho mieste postaviť hotel s wellnescentrom, vodnými atrakciami, bazénmi, reštauráciami, kongresovými priestormi, vonkajšími atrakciami ako i mestskú pláž a nákupnú zónu. Projekt ostal len na papieri a kedysi obľúbené kúpalisko nechal jeho nový vlastník schátrať.

Zo šlágru s Good Angels Čajky vyšli opäť naprázdno

Basketbalistky Piešťanských Čajok majú za sebou šláger kola, keď v sobotu nastúpili v Košiciach proti lídrovi extraligy Good Angels. Piešťanky však stále v oklieštenej zostave na Košičanky nestačili a podľahli im 49:79.

Prečo skončila krasokorčuliarka Monika Simančíková?

V stredu sa začínajú v Bratislave majstrovstvá Európy v krasokorčuľovaní. V ženskej kategórii nás bude reprezentovať v USA žijúca Nicol Rajičová. Už aj preto, že jej najväčšia súperka spred dvoch rokov, Piešťanka Monika Simančíková už vyše roka nesúťaží a nečakane skončila s aktívnou činnosťou.  

Rusnák najlepším kanoistom, ocenili aj ďalších nádejných Piešťancov

Na galavečeri rýchlostnej kanoistiky sa ušlo ocenenie aj piešťanskému kajakárovi Matejovi Rusnákovi, ktorý opäť obhájil titul medzi kanoistami.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek