Hlasujte za nové ihrisko!

  • Spravodajstvo
  • 22. januára 2016, 11:10
  • Autor:am

Mestá v regióne potrebujú váš hlas. Piešťany i Vrbové sa zapojili do celoslovenského projektu s názvom Lidl detské ihriská. Lokality s najvyšším počtom hlasov sa totiž stanú miestom Žihadielka, nového detského ihriska v hodnote približne 80-tisíc eur.

Takmer sto zapojených slovenských miest, rozdelených do piatich kategórií podľa počtu obyvateľov, aby väčšie nemali výhodu pri hlasovaní, už od štvrtka 21. januára bojuje o 10 ihrísk. V prípade metropoly západu aj východu, teda Bratislavy a Košíc, súťažia mestské časti.

Nové Žihadielko si užijú deti od 2 do 12 rokov. S dominantou v podobe motívu včielky Maji zaberie 16 x 20 metrov. Ratolesti sa vyšantia na ôsmich hracích prvkoch – dvoch hradoch so šmykľavkami, pieskovisku, kolotoči, hojdačkách. Pre rodičov v priestore umiestnia lavičky, stojany na bicykle a samozrejmosťou bude aj odpadkový kôš či informačná tabuľa.

Mesto Piešťany vytipovalo štyri lokality, Vážsku ulicu, Valovú ulicu, Ulicu F.E. Scherera a Prednádražie. „Výber plochy však chceme nechať priamo na občanov. Tí najlepšie vedia, kde nové ihrisko najviac potrebujú. Preto súbežne s hlasovaním o ihrisko spúšťame aj vlastnú anketu na webovej stránke mesta Piešťany,“ nechal sa počuť primátor M. Tamajka.

Hlasovať môžete na stránke https://zihadielko.lidl.sk/ do 29. februára. Stačí si otvoriť stránku, do tamojšieho vyhľadávača napísať Piešťany alebo Vrbové a prihlásiť sa pomocou účtu na sociálnej sieti alebo využiť krátku registráciu. Hlasujúci môžu pomôcť svojmu mesta iba raz denne, avšak po zvládnutí ľahkej hry získajú ešte jeden hlas navyše. Každý zapojený má pritom možnosť vyhrať jedno z dvadsiatich elektrických autíčok BMW X6.

Poradie je priebežne aktualizované a nonstop zverejňované, v piatok 22. januára okolo poludnia sa Piešťany nachádzali na štvrtom mieste, Vrbové vo svojej kategórii jednoznačne viedlo.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel