Hádzanári MHK Piešťany vyhrali turnaj v Pezinku

  • Šport / Hádzaná
  • 22. januára 2016, 14:16
  • Autor:th/mn

Piešťanskí hádzanári sa počas víkendu zúčastnili v Pezinku na tradičnom Matyšák Cupe. Piešťanci sa tvrdo pripravujú na jarnú časť sezóny a začiatok prípravy im vyšiel na výbornú – turnaj totiž vyhrali.

V prvom zápase sa hádzanári MHK stretli s domácim extraligovým Pezinkom. V prvom polčase boli lepší, keď neustále viedli o dva góly. Strelecky sa presadzovali najmä Salvata a Strižinec. Domácim sa nakoniec podarilo znížiť na polčasových 11:12. V druhom dejstve otočili Pezinčania skóre na svoju stranu a ďalej viedli. Za hostí skórovali Majerník a z protiútokov Vlado, ktorý aj vyrovnal tri sekundy pred koncom na konečných 22:22.

V druhom stretnutí nastúpili piešťanskí hádzanári proti Malackám. Piešťanci zaspali úvod – dvakrát trafili konštrukciu bránky a trikrát stratili loptu. V 6. min prehrávali už 0:5. Zlepšenou hrou v útoku a najmä výbornou obranou, za ktorou spoľahlivo chytal Paul a zakladal rýchle protiútoky, Piešťany do polčasu vyrovnali skóre na 9:9. V druhom dejstve už ovládli hru a vybudovali si šesťgólové vedenie. Malacky len upravovali na 20:16 pre Piešťany. Najlepším strelcom bol deväťgólový Vlado.

V treťom súboji čakal hádzanárov MHK súboj s Ostravou-Polankou. Piešťanci viedli celý prvý polčas o dva góly, no v závere dovolili Ostrave vyrovnať na 12:12. Po prestávke zlepšili obranu a postupne zvýšili až na 25:18. V závere zápasu poľavili a dovolili súperovi znížiť na 23:27. Strelecky sa presadili najmä päťgóloví Salvata, Varačka a Vlado, jeden presný zásah pridal aj brankár Paul
strelou cez celé ihrisko.

Piešťany skončili prvé o skóre pred Pezinkom, Malackami a Ostravou-Polankou. Piešťanec Denis Vlado bol najlepším strelcom turnaja.

Martin Nedorost, tréner MHK: „Do Pezinka sme išli po zimnej prestávke vyskúšať herné kombinácie a schuti si zahrať. V zápasoch si zahrali všetci hráči. Milo prekvapila súhra v obrane a prechod do rýchleho protiútoku, ťažil z nej nielen Vlado, ale aj obe krídla Strižinec a Varačka. Po zranení hral Kotula, na spojke sme skúšali Miženka. Hru dirigoval Salvata. Na spojkách sa presadzovali Stano a Majerník. V dôležitom súboji s Malackami sa presadil Matejovič. V bráne spoľahlivo zachytali Kapša a Paul. Hráči odviedli maximum pre úspech kolektívu. Takáto hádzaná sa mi páči, všetci sú nebezpeční pre súpera. Turnaj ukázal aj určité nedostatky, na ktorých musíme ešte popracovať. Najbližšie by sme sa mali predstaviť na turnaji v Stupave a v lige privítame 28. februára Cífer.“

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 3, ktoré je v predaji od 19. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel