Kto klame, pán viceprimátor Hynek?

  • Spravodajstvo
  • 20. januára 2016, 16:36
  • Autor:Tibor Hlobeň

Na facebookovom profile Mesta Piešťany, v jednom z oficiálnych komunikačných kanálov piešťanskej samosprávy som si dnes pozrel video príspevok oficiálneho predstaviteľa mesta, nazvaný Michal Hynek – vyjadrenie na článok v PT, ktorý administrátor uvádza nasledovnými slovami: „Reakcia nášho viceprimátora Michala Hyneka na ďalšie klamstvá v „týždenníku“ Piešťanský týždeň. Bohužiaľ, „žurnalistika“ dosahuje dno práve v Piešťanoch…“

Je pre mňa nepochopiteľné, že mediálna poradkyňa, hodnotiaca úroveň žurnalistiky v Piešťanoch, pánovi Hynekovi nevysvetlila, že v demokratickom spoločenstve býva dobrým zvykom reagovať na komentár tam, kde vznikol a nie na sociálnych sieťach, kde si môže kontrolovať zablokovaním diskusie spätnú väzbu. Jeho tvrdenie, že sme mu nedali priestor na vyjadrenie neobstojí, komentár je totiž žurnalistických žáner vysvetľujúci závažný spoločenský jav so zaujatím vlastného stanoviska autora. Práve preto sú k dispozícii tie reakcie. Toľko k citovanému dnu žurnalistiky v Piešťanoch, teraz prejdime k faktom.

Redakcia Piešťanského týždňa má k dispozícii výpisy z účtu z debetnej platobnej bankomatovej karty s názvom Mesto Piešťany, rovnako ako písomné zdôvodnenie k zúčtovaniu týchto transakcií s nekonkrétnym obsahom typu – pracovný obed a pod. a v článku použité ďalšie konkrétne informácie od zdroja, ktorý si z pochopiteľných dôvodov neželá byť menovaný. Tlačový zákon nám dáva povinnosť zachovávať mlčanlivosť o zdroji informácií, ak o to požiadala fyzická osoba, ktorá informáciu poskytla, ak nesúvisí s vyšetrovaním trestného činu.

Pán viceprimátor dostane zajtra z redakcie Piešťanského týždňa email s otázkami, na čo boli konkrétne platby použité, ktorí konkrétni investori, významní a obchodní partneri, či členovia delegácií sa jednotlivých podujatí v piešťanských reštauráciách, hoteloch a zábavných zariadeniach zúčastnili a kto pri platení konkrétnych aktivít spomínanú kartu použil. Veríme, že do uzávierky na ne konkrétne odpovie. Ak nie, zverejníme kópie spomínaných dokumentov v najbližšom čísle Piešťanského týždňa.

Tibor Hlobeň, šéfredaktor Piešťanského týždňa

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav