Cenu Piešťanského týždňa získal D. Vacula

  • Hokej / Šport
  • 20. januára 2016, 13:11
  • Autor:T. Horký

Najlepším mládežníckym hokejistom HK Havrani Piešťany za mesiac december sa stal brankár deviatakov David Vacula. Vysoký brankár je oporou družstva a za svoje výkony si vyslúžil Cenu Piešťanského týždňa, ktorú si prezval pred nedeľným zápasom Piešťan s Nitrou.

► Čo vravíš na to, že ťa trénerská rada HK Havrani zvolila za najlepšieho mládežníka v mesiaci december?
Veľmi ma to potešilo a vôbec som to nečakal. Chcem sa poďakovať trénerovi Petrovi Lichancovi za to, že ma navrhol, a aj všetkým spoluhráčom a takisto i rodičom.

► Ako si spokojný s výkonmi družstva i so svojimi?

Výkony sú kolísavé, no myslím si, že nehráme zle. Hodnotím to celkom pozitívne. Seba hodnotiť nebudem, na to sú tréneri.

► Budúci rok ťa čaká prechod do dorastu. Aké sú tvoje ciele do najbližšej i vzdialenejšej budúcnosti?
Určite by som sa chcel presadiť v piešťanskom doraste a uvidím, ako to bude s juniorkou. Samozrejme, rád by som sa v budúcnosti prebojoval do áčka a potom možno nejaký zahraničný angažmán. To je však ešte ďaleko, ale budem na sebe tvrdo pracovať.

► Piešťanskí muži majú najmladšiu brankársku dvojicu v lige. Poradia ti, keď máš nejaké otázky ohľadom brankárskeho výkonu?
Na brankárske tréningy niekedy chodia aj Patrik Rybár s Andrejom Košarišťanom a snažia sa aj nám mladším pomôcť a poradiť. Chalani sú v pohode, môžeme sa od nich veľa naučiť.

► Máš brankársky vzor, ktorý sleduješ a snažíš sa ho napodobniť?
Teraz najviac sledujem českého brankára Petra Mrázka z Detroitu Red Wings. Predvádza parádne výkony. Takisto sa snažím pozorovať našich brankárov Paťa s Andrejom a tiež sledujem Tomáša Tomeka.

► Čím sú práve títo brankári pre teba zaujímaví?
Napodobňujem ich štýl. Sú podobne vysokí ako ja, snažím sa odpozerať to pozitívne. Sledujem ich zápasy v televízii alebo naživo v Tipsport Lige.

VIZITKA



Meno: David Vacula
Dátum narodenia: 15. 6. 2000
Bydlisko: Piešťany
Trieda: 9. ŠHT
Post: brankár
Držanie hokejky: ľavá

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 3, ktoré je v predaji od 19. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav