Zážitky z túry z Bezovca do Piešťan

  • Šport / Ostatné športy
  • 19. januára 2016, 10:11
  • Autor:Viera Dusíková

Po piatkovom snehovom harašení sa v sobotu 16. januára vydala skupina milovníkov prírody na zimný pochod po stráňach, lúkach a lesoch Považského Inovca. Vyberali si medzi troma trasami s rozdielnym počtom kilometrov. Každá začínala na Bezovci
a končila v Piešťanoch. Menej zdatní si trúfli prejsť dvanásťkilometrovú túru cez Gonove lazy na Hubinu, o niečo vytrvalejší sa pobrali k Výtokom (20 km) a vytrvalci si to namierili cez Jelenie jamy a Havran až do kúpeľov (30 km).

Organizátori z Klubu mladých turistov TJ Bezovec prichystali účastníkom pochodu na Gonových lazoch ohnisko, špekáčiky, i slaninu, takže v strede túry sa každý občerstvil, opiekol dobroty, podebatoval, prevzal účastnícky diplom a po obede sa vydal na zvolenú cestu. V čele každej skupiny kráčal sprievodca.

Jednu z trás, 20-kilometrovú cestu, zvládol aj tím Piešťanského týždňa. Vyrážali sme s asi desiatimi turisticky odetými Piešťancami autobusom o 9.15 h zo stanice. Smeroval do Novej Lehoty. Na dvoch ďalších zastávkach stále pristupovali turisti. Autobus preplnili už v meste. Kým sa slimačím tempom vyškriabal po serpentínach k Bezovcu, vodič mal čo robiť. Ak by bol na ceste sneh či ľad, zrejme si pripomenieme staré časy, keď šofér aj so sprievodcom vyzývali cestujúcich, aby opustili vozidlo, zapreli sa doň a potlačili. Našťastie, až k takýmto výkonom nedošlo. Vodič to zvládol bez nás.
 Pozrite si fotogalériu.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 3, ktoré je v predaji od 19. januára.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana