Góly, body a sekundy roku 2015 (2.)

  • Šport / Ostatné športy
  • 15. januára 2016, 15:34
  • Autor:ben

Uplynulý rok bol plný športových udalostí, ktoré sme sa v Piešťanskom týždni snažili zaznamenať. Prinášame vám prehľad najzaujímavejších športových správ z nášho regiónu.

JÚL


■ FANÚŠIKOVIA PROTESTOVALI NA ZASTUPITEĽSTVE.

Fanúšikovia hokejového klubu ŠHK 37 Piešťany prišli na zasadnutie mestského zastupiteľstva protestovať a požadovali väčšiu podporu pre extraligu zo strany mesta. V lete totiž hrozilo, že havrani z existenčných dôvodov nenastúpia do extraligy.

■ ĎALŠIE BABAČOVO VÍŤAZSTVO.
Slovenský reprezentant vo veslovaní, Piešťanec Lukáš Babač, vybojoval druhé víťazstvo vo Svetovom pohári. Vo švajčiarskom Luzerne sa dočkal zlatej medaily v mužskom skife ľahkých váh.

■ RAGBISTI V OSTRIHOME.
Juniori z Rugby Union Club Piešťany sa zúčastnili medzinárodného turnaja hráčov do 16 rokov Olympic Hopes Tournament v maďarskom Ostrihome. Obsadili poslednú priečku po štyroch hladkých prehrách, ale získali množstvo cenných skúseností.

■ HOKEJOVÁ EXTRALIGA JE V PIEŠŤANOCH ZACHRÁNENÁ!
Hokejisti ŠHK 37 Piešťany budú aj nadchádzajúcej sezóne pôsobiť v slovenskej Tipsport Lige! Mestské zastupiteľstvo schválilo pomoc hokeju formou úhrady energií na zimnom štadióne do výšky 200-tisíc eur a 83-tisíc na hokejovú mládež.

AUGUST

■ SLOVAKMANA OVLÁDOL MIMOZEMŠŤAN.
Lodenica žila jedným z najlepších športových podujatí v Piešťanoch. Piatykrát sa tu konali jediné preteky v dlhom triatlone na Slovensku – Slovakman 226. Premožiteľa nenašiel Petr Vabroušek, „mimozemšťan“ zo Zlína. Slovakmana ovládol už siedmykrát.

■ REGIONÁLNY FUTBAL ZAČAL NOVÚ SEZÓNU.
Štart do ročníka 2015/16 sa v regionálnych futbalových súťažiach vydaril nováčikom z Drahoviec i Boroviec. Drahovce zvíťazili v piatej lige v Moravskom Svätom Jáne 2:1 a Borovce v oblastných majstrovstvách zdolali Šulekovo hladko 3:0.


■ LODENICA HOSTILA VZNÁŠADLÁ.

Vôňa benzínu a hluk silných motorov. Práve tieto atribúty vládli piešťanskej lodenici počas víkendu v polovici augusta. Konalo sa tu štvrté kolo seriálu majstrovstiev Európy vznášadiel – Grand Prix Slovakia 2015. Šampionát sa do Piešťan vrátil po viac ako dvadsiatich rokoch.

■ PRESUNIE M. MORAVCOVÁ PLAVECKÝ KEMP DO ČILISTOVA?
Plavecký kemp Martiny Moravcovej si v Piešťanoch zapísal šiesty ročník, no budúci rok sa podujatie možno presunie do Čilistova pri Šamoríne, kde vznikol plavecký areál Aqua aréna a má na plávanie oveľa lepšie podmienky, než aké sú v súčasnosti v Piešťanoch.

■ VESLÁRI DOBYLI SVĚT.

Po dlhých rokoch sa veslári z VK Sĺňava predstavili na medzinárodnej regate na rybníku Svět v českej Třeboni. Piešťanskí vodáci si vybojovali niekoľko medailových umiestnení, z toho dvojskif Šmída, Kovačovič vyhral šprint na 500 i 1500-metrovej trati.

SEPTEMBER



Sĺňava hostila preteky vznášadiel po vyše 20 rokoch

■ HOKEJOVÁ TIPSPORT LIGA ZAČÍNA.

Hokejistom ŠHK 37 Piešťany sa skončila príprava na nový ročník Tipsport Ligy a havrani už len ladia detaily pred prvým ligovým zápasom. Prioritou mužstva je skončiť po základnej časti tak, aby hrali v play-off.

■ HÁDZANÁRI CHCÚ ZABOJOVAŤ O EXTRALIGU.
Hádzanári MHK Piešťany začínajú ďalšiu prvoligovú sezónu. Radi by skončili do tretieho miesta a zabojovali o baráž o extraligu.

■ J. METELKA VÍŤAZOM SVETOVÉHO POHÁRA.
Slovenský reprezentant v paracyklistike, Piešťanec Jozef Metelka, vyhral cestné preteky s hromadným štartom v rámci Svetového pohára v juhoafrickom Pietermaritzburgu. Zároveň sa stal celkovým víťazom tohto prestížneho seriálu v paracyklistike.

■ ROZTRHLO SA VRECE S GÓLMI.
V ôsmom kole regionálnych futbalových súťaží videli diváci na viacerých štadiónoch gólové hody. Trebatice zdolali Šaštín-Stráže 5:0, rovnako aj Madunice Chtelnicu. Banka vyhrala nad Ostrovom 6:2, Pečeňady v Ratnovciach a Kočín-Lančár Dolnému Trhovišťu naložili sedem gólov.

OKTÓBER

■ TRÉNINGOVÚ HALU NEPOSTAVIA.
Nádej na postavenie tréningovej hokejovej haly v Piešťanoch z miliónovej dotácie od predsedu vlády Roberta Fica definitívne zhasla. Účelovo viazané prostriedky zo svojho účtu mesto musí vrátiť. Informoval o tom viceprimátor Michal Hynek.

■ NOČNÝM MESTOM BEŽALO VYŠE STO BEŽCOV.
Vyše sto bežcov na štarte druhého ročníka behu nočnými ulicami kúpeľného mesta – Piešťany Night City Run, neodradilo ani sychravé počasie. Všetci absolvovali desaťkilometrovú trať bez problémov.

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany dnes vyzliekli výstroje a prišli medzi fanúšikov.

■ T. BEITLOVÁ V USA NA SPARTAN RACE.

Piešťanka Terézia Beitlová sa v americkom Lake Tahoe zúčastnila Majstrovstiev sveta v prekážkovom behu Spartan Race. V silnej konkurencii obsadila 79. miesto ako najlepšia zo slovenských pretekárok.

■ ČAJKY V EUROCUPE.
Po prvý raz zásluhou Čajok zavítala do Piešťan prestížna basketbalová súťaž formátu Európskeho pohára. Pred prvým domácim zápasom s tureckým celkom Adana Aski bolo cítiť z vyjadrení našich hráčok sebavedomie a chuť získať body za víťazstvo. I keď to nevyšlo, hanbu v súťaži rozhodne neurobili.

■ MAGURA CUP SA VYDARIL.

Na ihrisku PFK Piešťany sa uskutočnil futbalový turnaj Oldboys MPFL. Zúčastnilo sa ho päť bývalých mužstiev Malej piešťanskej futbalovej ligy – Hilton, Slovan, Thermal, FKF Mustang a FCD Manchester.

NOVEMBER

Šampionát v Spartan Race sa konal v krásnej prírode v Lake Tahoe.

■ PIEŠŤANKY DOBYLI ISTANBUL!
Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou! Basketbalistky Piešťanských Čajok doslova dobyli turecký Istanbul, keď v nervydrásajúcom súboji Európskeho pohára zvíťazili na palubovke Besiktasu JK 79:75.

■ VRBOVÉ NA ZÁVER REMIZOVALO.

Futbalisti MFK Vrbové privítali v poslednom jesennom kole štvrtej ligy Bánovce nad Bebravou. Ani jedno mužstvo sa gólovo nepresadilo, priemerný zápas sa skončil 0:0. Vrbové zimuje na šiestom mieste s trinásťbodovou stratou na vedúcu Belušu.

■ SENZAČNÉ VÍŤAZSTVO HAVRANOV VO ZVOLENE.
Piešťanskí hokejisti sa postarali o výborný výsledok, keď na ľade vedúceho tímu Tipsport Ligy HKM Zvolen dokázal vyhrať 6:3. Havrani viedli 4:1, Zvolen znížil na rozdiel gólu, no v poslednej tretine hráči ŠHK 37 nielenže vedenie udržali, ale pridali navyše aj dva góly.

■ KOLKÁRI DLHO ODOLÁVALI MAJSTROVI.

Kolkári Mestského kolkárskeho klubu v Piešťanoch privítali v extralige 16-násobného majstra Slovenska – ŽP Podbrezová. Družstvo hostí plné slovenských a srbských reprezentantov na čele s najlepším svetovým hráčom V. Zavarkom podľa predpokladov zvíťazilo 6:2.

DECEMBER



Radosť Piešťanských Čajok po víťaznom zápase nad Besiktasom Istanbul.

■ HISTORICKÝ ÚSPECH VODNÝCH PÓLISTIEK.
Pólistky KVP Kúpele Piešťany sa prvýkrát tešia z prvenstva v Slovenskom pohári žien. Po víťazstvách v kategóriách žiačok, kadetiek či junioriek ide o o vôbec prvé víťazstvo medzi ženami v histórii klubu.

■ HOLOVIČ V REPREZENTÁCII.

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger na medzištátny turnaj Arosa Challenge vo Švajčiarsku nominoval aj útočníka ŠHK 37 Piešťany Marcela Holoviča.

■ J. METELKA PARALYMPIONIKOM I PARACYKLISTOM ROKA.
Piešťanský paracyklista Jozef Metelka sa stal historicky prvým víťazom celoslovenskej súťaže Paralympionik roka a v hlasovaní o Športovca roka na Slovensku obsadil 15. miesto. Získal aj ďalšie ocenenie – Zlatý Pedál 2015 v kategórii paracyklistika.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 2, ktoré je v predaji od 12. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav