Nový seriál: Spoznávame piešťanské parkoviská (2.)

  • Spravodajstvo
  • 14. januára 2016, 09:59
  • Autor:am

Ak máte zdravé nohy a dostatok času, v Piešťanoch sa dá prejsť z jednej strany mesta na druhú bez väčších problémov i pešo. Mnohí však považujú dopravu vlastným automobilom za pohodlnú, komfortnú a rýchlu. No v prípade, že sa rozhodnete využiť rýchlosť štvorkolesového tátoša, musíte riešiť naoko banálny problém – kde zaparkovať? Cesty nie sú prispôsobené na taký veľký počet áut, vodiči často opúšťajú svojho miláčika zaparkovaného v riskantnej polohe či mieste. V nasledujúcich týždňoch si postupne ukážeme, aká je situácia na odstavných plochách piešťanských sídlisk, pred dennodenne využívanými budovami či nákupnými priestormi i na klasických parkoviskách.

Teplická ulica



Zaparkovať cez pracovný čas na jednej z najvyťaženejších komunikácií v Piešťanoch je umenie. Teplická ulica je strategickým bodom pri návšteve pošty, bánk, telefónnych operátorov, nákupného centra i ďalších obchodných prevádzok. Začiatkom leta 2011 po rozsiahlej rekonštrukcii z európskych peňazí vzniklo 55 voľných parkovacích miest. Ďalšie priestory sú označené žltou kľukatou čiarou, zakazujúcou státie.

V neskorých večerných hodinách, skorých ranných a pri troche šťastia aj počas dňa sa tu dá nájsť miesto, kde môžete parkovať bez nutnosti kúpiť si lístok či vlastniť parkovaciu kartu.

Pozor si ale treba dať na státie na „zákazových“ čiarach. Sú tam umiestnené pre brány a pasáže, odkiaľ domáci potrebujú vychádzať. Ľahko sa môže stať, že niekomu pretečie pohár trpezlivosti a upozorní na vás mestských policajtov. Rovnako je rizikové zastaviť auto na ploche vyhradenej pre zásobovanie na druhej strane od obchodného centra. Tam, žiaľ, beztrestne zastavujú vozidlá s „výnimočnými“ evidenčnými číslami.

Ak miesto na zaparkovanie nenájdete, ďalšou možnosťou sú susedné ulice – Meštianska, Sládkovičova, Radlinského alebo Rastislavova.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 2, ktoré je v predaji od 12. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela