A. Koprna, hrajúci tréner Boroviec: Jar bude ťažká

  • Spravodajstvo / Región
  • 14. januára 2016, 08:58
  • Autor:T. Horký

Futbalisti Boroviec v minulej sezóne dominovali v oblastnej súťaži, skupina B, a vybojovali si postup do oblastných majstrovstiev. Vo vyššej súťaži si počínajú nemenej úspešne a ako nováčik obsadili po jesennej časti štvrté miesto. My sme sa pozhovárali s hrajúcim trénerom Andrejom Koprnom, ktorý nám prezradil svoje dojmy z prvej polovice sezóny i aktuálne novinky z tábora Borovčanov.

► Borovce sú po postupe do oblastných majstrovstiev príjemným prekvapením a v jesennej časti ste skončili na štvrtom mieste. Ako ste spokojný s výkonmi mužstva?
Po postupových oslavách u nás nastala otázka, či chceme postúpiť alebo nie. Najskôr prevládal názor, že vyššiu súťaž nezoberieme. Po dlhších rozmýšľaniach sme sa do toho pustili a nakoniec si myslím, že sme spravili dobre. Štvrté miesto po jeseni je krásne. Prvých osem kôl sme dokonca hrali o prvú priečku, takže s prvou polovicou sezóny sme veľmi spokojní.

► Vyhrali ste sedem stretnutí, štyrikrát ste uhrali remízu a rovnako ste štyri razy odchádzali z ihriska ako porazení. Ktoré zápasy vám vyšli najlepšie a ktoré, naopak, nebudete hodnotiť pozitívne?

Odohrali sme veľmi dobré stretnutie doma s Leopoldovom, kde to vyzeralo, že by sme mohli vyhrať 1:0, no napokon sme remizovali. Doma s Dechticami bol tiež super zápas. Hoci sme prehrali, tento súboj mal všetko, čo mal mať. Napokon takmer všetky zápasy až na stretnutie v Majcichove môžem hodnotiť pozitívne. Tam nám to nevyšlo a mrzí ma, že práve tento súper nás v poslednom kole predbehol. Mohli sme skončiť na treťom mieste.

► Aké sú v Borovciach plány na medzisezónne obdobie? Čo vás čaká v zimnej príprave?

Prípravu začneme v polovici januára, máme dohodnutých päť zápasov. Budeme hrať s Drahovcami, Madunicami, Prašníkom, Dolným Lopašovom a Veselým. Ak sa nám podarí zohnať sponzorov, chceli by sme ísť na krátke sústredenie do Prašníka. To sme absolvovali aj minulý rok a bolo to veľmi dobré.

► Sú aktuálne nejaké pohyby v kádri? Plánujete ho posilniť, prípadne je na programe nejaký odchod?
Ak zostane tento káder pokope, budem veľmi rád. Zatiaľ nie sú v pláne žiadne zmeny. Čakáme na Michala Žilku, ktorý sa má vrátiť z pracovnej stáže z Holandska a určite by nám veľmi pomohol. Uvidíme, ako sa to vyvinie.

► Jarná časť vypukne začiatkom marca. S akými očakávaniami pôjdete do druhej polovice sezóny?

Bude to ťažká jar, pretože sme latku nastavili dosť vysoko. Mužstvá si nás budú všímať a budú si na nás dávať pozor. Keď sa nám podarí udržať našu výkonnosť a napodobíme bodový zisk z jesennej časti, bude to výborné, no zároveň veľmi ťažké. Zachránení v podstate sme a pôjdeme od zápasu k zápasu.


Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 2, ktoré je v predaji od 12. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel