Svetová rally veteránov v Piešťanoch

  • Kultúra a spoločnosť
  • 13. januára 2016, 12:42
  • Autor:pror

Piešťany budú v lete svetové. Po prvý raz sa Slovensko stane 7. až 12. júna tohto roku v kúpeľnom meste hostiteľskou krajinou celosvetovej prehliadky oldtimerov pod názvom FIVA World Rally 2016.

Hlavným organizátorom celosvetovej prehliadky veteránov je Automotoklub – Veteran Car Club Piešťany na čele s Jánom Horňákom. V organizovaní podobných podujatí nie je žiadnym nováčikom. Veteráni sa v Piešťanoch stretávajú dlhodobo na Piešťanských zlatých stuhách. V tomto roku sa však stretnutie historických krásavcov uskutoční pod hlavičkou celosvetovej organizácie – Fédération Internationale des Véhicules Anciens (FIVA).

Organizátori prijímajú prvé prihlášky a podľa J. Horňáka je o podujatie obrovský záujem. Registrácie je spustená len pár dní a záujem prejavili účastníci z Európy, ale i z Japonska, Kanady, USA a Argentíny. Uzávierka prihlášok je naplánovaná na 15. apríl, no už teraz je organizátorom jasné, že pre obmedzenú kapacitu si z prihlásených budú musieť vybrať.

V programe podujatia nechýbajú výjazdy veteránov do Bojníc, Oponíc, Nitry, Trnavy či Bratislavy so zastávkami v jednotlivých mestách či prehliadkami pamätihodností, ale i návšteva výrobných hál bratislavského Volkswagenu. Zlatou perlou programu sa stane záverečné defilé nablýskaných historických vozidiel s bohatým sprievodným programom a veľkým ohňostrojom na Kúpeľnom ostrove. „Žiadne mimoriadne akcie oproti Zlatým stuhám nepripravujeme. Ako účastník viacerých svetových stretnutí môžem potvrdiť, že záverečná prehliadka oldtimerov je to, čo naše podujatie odlíši od predchádzajúcich  FIVA World Rally a stane sa pre účastníkov milým prekvapením i obrovským zážitkom,“ vysvetlil J. Horňák.

FIVA je svetová asociácia oldtimer – klubov. Od založenia v roku 1966 sa rozšírila do viac ako 60 krajín sveta, kde má 75 členských organizácií. Oficiálne združuje viac ako 1,5 milióna veteránov.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 2, ktoré je v predaji od 12. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava