N. Dudášová: Musíme sa poučiť z chýb

  • Šport / Basketbal
  • 13. januára 2016, 10:15
  • Autor:T. Horký

Čajkám sa prvý domáci zápas v novom roku nevydaril. V šlágri kola hostili na palubovke Diplomat arény MBK Ružomberok, ktorý v tejto sezóne už dvakrát porazili. Tentoraz sa však s víťazstva 62:51 tešili hosťujúce basketbalistky.

Súboj druhých Čajok s tretím Ružomberkom sľuboval kvalitný basketbal. Očakávania sa preniesli na palubovku a taktiež na tribúny. Zápas sledovalo približne 800 divákov a k výbornej atmosfére prispel aj hosťujúci fanklub. „Bol to šláger kola, čo sa odzrkadlilo na ihrisku aj v hľadisku. Bohužiaľ, ťahali sme za kratší koniec. Je to však jeden zápas z mnohých a musíme sa poučiť z každej našej chyby,“ povedala Nikola Dudášová.

Čajky v tejto sezóne dokázali Ružomberok dvakrát poraziť, no tentoraz zaslúžene – o 11 bodov – vyhrali súperky. O dôvodoch prehry hovorila desaťbodová N. Dudášová: „Prvý polčas sme kontrolovali, boli sme koncentrované a aj napriek nepremeneným šanciam sme mali hru vo svojich rukách. Po prestávke sme však prestali plniť pokyny trénera a vybočili sme z nášho konceptu. To sa nám nemôže stávať.“

Piešťanky trápia v posledných týždňoch zdravotné problémy a pre ne vedenie klubu požiadalo o preloženie zápasu s Cassoviou Košice, ktoré sa malo uskutočniť v stredu 6. januára. O aktuálnej situácii v kádri Čajok prezradil viac tréner Martin Pospíšil: „Lucia Krč-Turbová má už dlhšie problémy s výrastkami na päte. Už počas prvej polovice sezóny hrala s bolesťami a sebazaprením. Dali sme jej voľno a uvidíme, ako sa to bude ďalej vyvíjať. Hrozí jej zrejme operačný zákrok. Marta Páleníková má silnejší výron členku a bude pár týždňov pauzovať. Obe Američanky boli počas Vianoc i Nového roka doma v USA, kde tiež potrebovali doriešiť nejaké záležitosti. Nadia Parkerová už stihla pricestovať, Monica Engelman by mala tiež onedlho prísť.“

Premiéru pred piešťanským publikom si v sobotu odkrútili aj dve nové hráčky Katarína Slimáková a Laura van Dalen. „Obe baby sa do toho postupne dostávajú. Katka Slimáková pol roka nehrala, no je to veľmi pozitívny typ hráčky. Treba popracovať hlavne na fyzickej kondícii a verím, že to bude dobré. Laura van Dalen je u nás na hosťovaní a síce nemá veľké skúsenosti s extraligou, aj ona na tréningoch pracuje naplno. Baby chápu, akým smerom sa v Piešťanoch uberáme, a verím, že do tímu dobre zapadnú,“ uviedol o nových hráčkach piešťanský kouč.

Čajky po vypadnutí z Európskeho pohára všetko sústredia na domácu súťaž. Určite však po očku sledujú, ako sa EuroCup ďalej vyvíja a ako si vedú celky, s ktorými súperili v základnej skupine. „Keď vidím osemfinálové výsledky, začínam si poriadne uvedomovať, čo naše vystúpenie v EuroCupe znamenalo. Sparta&K Moskovská oblasť vyhral v Neapole o 22 bodov. Pritom Neapol je elitný taliansky tím. Besiktas zase ako posledný nasadený zdolal prvú Istanbulskú univerzitu 82:68. Svedčí to o tom, že naše baby spravili v Európskom pohári výbornú prácu a môžeme byť na to právom hrdí,“ dodal na záver tréner Čajok.

■ 9. 1. 2016


Piešťanské Čajky – MBK Ružomberok 51:62 (15:15, 13:9, 10:21, 13:17)
Zostava/body Čajok: Dudášová 10, Oroszová 4, Pilátová 4, Felixová 1, T. Páleníková 16 (Van Dalen, Slimáková 3, Parker 13)

Trestné hody:
26/16 – 8/6, fauly: 18-23, 5 faulov: Dudášová a Pilátová (39. min), trojky: 1-8, diváci: 800,

rozhodcovia:
Pipiška, Margala, Hudec

Martin Pospíšil, tréner Čajok: „Gratulujem súperovi k víťazstvu. Najmä v druhom polčase ukázal veľkú kvalitu a zaslúžene vyhral. Z nášho výkonu pociťujem sklamanie, no musíme ďalej pracovať veľmi tvrdo a verím, že nás táto prehra posunie ďalej. Nebudeme vyplakávať, musíme konať a každý z nášho kolektívu musí pracovať na maximum, aby sme boli na play-off špičkovo pripravení.“

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 2, ktoré je v predaji od 12. januára.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila