Moravany a Dolný Lopašov nepostúpili zo skupiny

  • Šport / Futbal
  • 13. januára 2016, 12:35
  • Autor:trnavaobfz.sk/th

V sobotu 9. januára sa v Mestskej športovej hale v Trnave uskutočnil už pätnásty ročník halového turnaja O pohár predsedu ObFZ Trnava. Zúčastnili sa ho aj dve mužstvá z Piešťanského okresu – Moravany nad Váhom a Dolný Lopašov, ktoré však nedokázali postúpiť do vyraďovacej časti.

Futbalisti Dolného Lopašova v základnej skupine prehrali so Smolenicami 3:5, s Hornou Krupou 2:7 a jeden bod vybojovali po remíze 4:4 so Špačincami. Moravanci zasa prehrali s Leopoldovom 3:5, Voderadom podľahli 1:7 a Koplotovciam 1:6. Do vyraďovacej časti tak nedokázali postúpiť a turnaj sa pre nich skončil v základnej skupine.

Aj tento ročník priniesol množstvo zaujímavých a najmä vyrovnaných súbojov, v ktorých si najlepšie počínali hráči Leopoldova. Tí vo finále dokázali poraziť Voderady, ktoré na turnaji príjemne prekvapili a finálovú účasť si určite zaslúžili. Turnaj sa, naopak, nevydaril futbalistom z Hornej Krupej. Jesenný majster šiestej ligy v semifinále nestačil na výborné Voderady a v zápase o tretie miesto proti rozbehnutým Špačinciam opäť prekvapivo ťahal za kratší koniec.

V semifinálových zápasoch sa hralo o všetko a diváci mohli na palubovke sledovať vypäté súboje medzi najlepšími mužstvami na turnaji. V prvom zápase sa stretla Horná Krupá s Voderadmi. Hornokrupčania sa síce dostali do rýchleho vedenia, ale Voderady sa dokázali vrátiť do zápasu a gólom zo záveru si po výhre 4:3 vybojovali miestenku vo finále. V druhom semifinále na seba narazili Leopoldov a Špačince. Jasný favorit sa rýchlo ujal vedenia o dva góly, ale Špačince dokázali vyrovnať. O postupujúcom opäť rozhodol gól z úplného záveru a tentoraz sa usmialo šťastie na hráčov Leopoldova, ktorí zvíťazili tiež 4:3.

Futbalisti Moravian nad Váhom nedokázali vyhrať ani jeden duel.

Prestávku po semifinálových dueloch vyplnili organizátori turnaja odovzdávaním cien. Vyhlásená bola jedenástka roka Oblastného futbalového zväzu (ObFZ) Trnava, do ktorej sa dostali aj pravý obranca Matúš Karaba z Drahoviec a ľavý obranca Peter Herceg z Boroviec. Ocenený bol aj výber žiakov ObFZ Trnava, ktorý úspešne obhájil prvenstvo na turnaji O pohár predsedu ZsFZ. Nezabudlo sa ani na jubilantov a pamätné plakety dostali činovníci a funkcionári, ktorí sa zaslúžili o rozvoj futbalu na regionálnej úrovni ObFZ.

Po odovzdaní cien sa opäť začali neľútostné súboje na palubovke. V zápase o tretie miesto boli šťastnejší hráči Špačiniec. Tí si po výhre 2:1 po penaltách nad Hornou Krupou vybojovali prekvapivú tretiu priečku.

Vo finále sme mohli sledovať súboj dvoch najlepších mužstiev na turnaji. Zápas sa hral vo vysokom tempe z jednej strany na druhú. Leopoldov mal už dvojgólový náskok, ale Voderady sa nevzdali a podarilo sa im skóre vyrovnať. O víťazovi museli rozhodnúť pokutové kopy, v ktorých bol úspešnejší Leopoldov a po víťazstve 3:2 získal cenné prvenstvo.

Najlepším hráčom turnaja sa stal Peter Brestovanský (Voderady), za najlepšieho brankára vyhlásili Mariána Gebauera (Špačince), najviac gólov nastrieľal Denis Ajpek (Leopoldov).

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 2, ktoré je v predaji od 12. januára.



0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava