Bronzoví kuchári a cukrári z „Mojmírky“
Na štvrtom ročníku Žilinskej gastronomickej jesene študenti Strednej odbornej školy obchodu a služieb na Mojmírovej ulici v Piešťanoch získali bronzový titul Top škola roka. Súťaž sa konala krátko pred vianočnými prázdninami v hoteli Holiday Inn v Žiline.
Bronz tímu kuchárov Jakub Bolješik, Filip Rakús a Andrej Roth zabezpečila slávnostná studená misa a navarenie ukážkovo vzhľadného i chutného teplého jedla. Na súťaž ich pripravila učiteľka gastronomických predmetov Mária Bednárová. V ďalšej disciplíne Teplá kuchyňa sa kulinárske dobroty podarilo vyčariť a bronzovú medailu získať maturantovi Tomášovi Karasovi, zverencovi majsterky Márie Práznovskej.
V Žiline zabodovali aj šikovné cukrárky. Teplé i studené tanierové dezerty zabezpečili Medei Hubinskej, žiačke druhého ročníka odboru cukrár-kuchár, bronz. Na súťaž ju pripravovala učiteľka Dagmar Poláčková. Tretiačka Silvia Macháčová prichystala misu pre päť osôb zloženú zo štyroch druhov rautových dezertov a stala sa tak pýchou svojej majsterky odboru Anny Urbanovej, keď získala podobne ako jej spolužiaci bronzovú medailu.