Góly, body a sekundy roku 2015 (1.)

  • Šport / Ostatné športy
  • 8. januára 2016, 21:48
  • Autor:ben

Uplynulý rok bol plný športových udalostí, ktoré sme sa v Piešťanskom týždni snažili zaznamenať. Prinášame vám prehľad najzaujímavejších športových správ z nášho regiónu.

JANUÁR


■ NOVÝM TRÉNEROM ŠHK 37 JE GUDAS. 

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany dostali nového trénera. Po rezignácii Romana Sýkoru sa vedenie klubu dohodlo s legendárnym obrancom československej reprezentácie Leom Gudasom. Jeho posledným pôsobiskom pred príchodom do Piešťan bol český prvoligový HC Most.

■ ČAJKY ZÍSKALI V SLOVENSKOM POHÁRI BRONZ. 

Piešťanské Čajky sa predstavili v Spišskej Novej Vsi na finálovom turnaji o Slovenský pohár v basketbale žien. V semifinále podľahli hráčkam MBK Ružomberok 65:72, ale v stretnutí o tretie miesto zdolali ŠBK Šamorín 84:71 a získali bronzové medaily.

■ MIKLÍK A LUŠŇÁK VO VÝBERE NA SLOVAKIA CUP.
 V širšej nominácii reprezentácie Slovenska na februárový turnaj Slovakia Cup sa ocitli aj dvaja Piešťanci, Patrik Lušňák a Michel Miklík.

■ KADETI KVP VYHRALI TURNAJ V BRESTE. 

Vodnopólové družstvo kadetov KVP Kúpele Piešťany vyhralo medzinárodný turnaj v bieloruskom Breste v konkurencii moldavského Kišineva a domáceho áčka i béčka. Piešťanci vyhrali všetky stretnutia.

FEBRUÁR

■ MLADÍ PLAVCI ÚSPEŠNE ODŠTARTOVALI ROK. 

Na bratislavských Pasienkoch v prvom kole Slovenského pohára 9-12-ročných žiakov v plávaní sa mladým plavcom ŠKP Kúpele mimoriadne darilo. Spolu vyplávali 23 medailí.

■ FUTBALISTI PIEŠŤAN V TRETEJ LIGE SKONČILI! 

A-mužstvo PFK Piešťany nenastúpilo do jarnej časti tretej futbalovej ligy, skupiny Západ. Aj napriek snahe viacerých zainteresovaných sa pôsobenie tímu stalo finančne neudržateľným a vedenie po jeseni posledný klub zo súťaže odhlásilo.

Branislav Puvák.

■ PUVÁK MAJSTROM V HALOVOM SEDEMBOJI. 

Majstrom Slovenska v halovom atletickom sedemboji sa v bratislavskom Eláne stal Vrbovčan Branislav Puvák zo SPŠ Trnava so ziskom 4596 bodov.

■ CIEĽ SPLNENÝ! 

Extraligoví hokejisti ŠHK 37 Piešťany si výhrou 3:2 nad Popradom tri kolá pred záverom základnej časti definitívne zaistili miestenku v play-off.

MAREC

■ ČAJKY VYBAVILI CASSOVIU V DVOCH ZÁPASOCH. 

Basketbalistky Piešťanských Čajok vyhrali oba zápasy vo štvrťfinále play-off proti Cassovii Košice a hladko postúpili do semifinále. Na domácej palubovke zvíťazili 78:35 a v Košiciach tiež dominovali po výsledku 97:44.

■ HAVRANI VYPADLI Z PLAY-OFF S KOŠICAMI. 

Piešťanskí hokejisti vo štvrťfinále play-off proti majstrovským Košiciam síce prehrali na zápasy 2:4, no zanechali dobrý dojem. Sezónu s výkonmi ako na hojdačke zakončili so vztýčenými hlavami.

■ KOLKÁRI KLOPÚ NA BRÁNU EXTRALIGY. 

Po víťazstve kolkárov MKK Piešťany „A“ v 26. kole prvej kolkárskej ligy nad Trenčínom 6:2 chýba Piešťancom na návrat do extraligy už len jeden bod.

Ak to M. Vajdovi čas dovoľuje, v Piešťanoch sa vždy rád zastaví.

■ MARIÁN VAJDA OSLÁVIL PÄŤDESIATKU. 

Päťdesiatka titulov Novaka Djokoviča, zavŕšená Srbovým víťazstvom v kalifornskom Indian Wells, nebola jediným takýmto číslom, spojeným s lídrom svetového tenisového rebríčka. Marián Vajda, jeho slovenský tréner, vyrastajúci v Piešťanoch, totiž skoro v rovnakom čase oslávil 50. narodeniny.

APRÍL

■ ŽITŇANSKÁ NA SVETOVÝ ŠAMPIONÁT. 

Slovenská hokejová reprezentácia žien odletela do čínskeho Pekingu na Majstrovstvá sveta, turnaj B-skupiny prvej divízie, v kádri aj s piešťanskou hokejistkou Gabrielou Žitňanskou.

■ ČAJKY DOSIAHLI HISTORICKÝ ÚSPECH. 

Basketbalový tím Piešťanské Čajky vo finále extraligy síce na Good Angels Košice nestačil a prehral na zápasy 0:3, strieborný kov je však pre klub historickým úspechom.

■ DALOŠOVÁ VICEMAJSTERKOU SLOVENSKA. 

Na majstrovstvách Slovenska v kolkoch žien si v kolkárni v Rakoviciach úspešne počínala domáca Romana Dalošová. V búrlivej atmosfére skončila na druhom mieste, keď na prvú priečku jej chýbalo len 19 kolkov.

MÁJ

■ TENISTI ZÍSKALI EXTRALIGOVÝ BRONZ. 

Tenisovú extraligu mužov si už dlhodobo nevieme predstaviť bez hráčov TK Kúpele Piešťany. Po štvrtom mieste v roku 2014 sa posunuli o jednu priečku a získali bronzové medaily.

■ BABAČ VYHRAL PRETEKY SVETOVÉHO POHÁRA. 

Piešťanský veslár Lukáš Babač nenašiel v prvom kole Svetového pohára v slovinskom Blede v skife ľahkých váh premožiteľa a stal sa historicky prvým víťazom týchto elitných pretekov vo veslovaní v ére samostatnosti Slovenska.

■ VODNOPÓLISTKY MAJSTERKAMI SLOVENSKA. 

Národná liga Slovenska vo vodnom póle dievčat do 17 rokov vyvrcholila záverečným kolo na kúpalisku Eva. Domáce hráčky KVP Kúpele po víťazstve nad ŠKP Modrí Draci Košice 15:6 získali premiérový majstrovský titul v tejto vekovej kategórii.

Matej Rusnák a jeho úprimná radosť zo striebornej medaily.

■KANOISTA RUSNÁK PRETRHOL SMOLU. 

V druhom kole Svetového pohára v rýchlostnej kanoistike v nemeckom Duisburgu si výborne počínal Piešťanec Matej Rusnák. V kategórii C1 na 5000 m skončil druhý a konečne ukončil výsledkové prekliatie v podobe opakujúcich sa štvrtých miest.

JÚN

■ NAJVÄČŠIE TALENTY NA LODENICI. 

Piešťanská Lodenica žila svetovou mládežníckou rýchlostnou kanoistikou. Konalo sa tu najväčšie podujatie v tomto športe na Slovensku so silnou zahraničnou účasťou – Medzinárodná regata Piešťany 2015.

■ PO ŠLÁGRI OSTALI TREBATIČANIA SMUTNÍ. 

V regionálnom futbalovom šlágri v Malženiciach domáci v priamom súboji o postup do štvrtej ligy privítali hráčov OFK Trebatice. Hostia po prehre 0:2 odchádzali z ihriska smutní, veď opäť nepostúpili.

Futbalisti Drahoviec sa okrem postupu do piatej ligy môžu tešiť aj z víťazstva v regionálnej „lige majstrov“. (foto: archív ObFZ Trnava)

■ RADOSŤ V DRAHOVCIACH. 

Drahovčania si ako víťaz oblastných majstrovstiev vo futbale prevzali pohár za prvé miesto a potom v záverečnom kole ako istý postupujúci remizovali v Dvorníkoch 2:2.

■ NEPORAZITEĽNÝ METELKA. 

Piešťanský paracyklista Jozef Metelka vyhral časovku a ovládol aj cestné preteky v treťom kole Svetového pohára vo Švajčiarsku.

■ PFK JUNIOR CUP PUTUJE DO MAĎARSKA. 

Zaplnená tribúna futbalového štadióna PFK Piešťany sledovala prvý ročník medzinárodného turnaja futbalistov do 11 rokov PFK JUNIOR CUP. Najväčší favorit, taliansky AS Rím zakopol vo finále, keď podľahol maďarskému DVSC Debrecín 0:1. Mladí Piešťanci skončili medzi 24 tímami na šiestom mieste.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela