Po Hevierovi oslávil v knižnici šesťdesiatku Uličiansky

  • Kultúra a spoločnosť
  • 7. januára 2016, 08:40
  • Autor:Martina Marová

Piešťanská knižnica má za sebou rok v znamení okrúhlych výročí. Popri vlastných 90. narodeninách nezabudla ani na dlhoročných priateľov a spolupracovníkov. V máji oslávil v priestoroch knižnice šesťdesiatiny Daniel Hevier a na sklonku minulého roka roku si v jej priestoroch rovnaké životné jubileum pripomenul ďalší, najmä deťmi obľúbený slovenský spisovateľ, dramaturg a redaktor Ján Uličiansky.

Knižnica pripravila celodenné podujatie pre deti, venované jeho tvorbe. Program s názvom …Všetko Jána Uličianskeho… odštartovali študenti bratislavskej Vysokej školy múzických umení divadelnou inscenáciou knihy Leonardo, kocúr z ulice. Nasledovalo literárno-divadelné pásmo Z čarovného klobúka pána rozprávkara za účasti samotného autora, kde si spolu s ilustrátormi a vydavateľmi kníh zaspomínal na jednotlivé obdobia svojej bohatej tvorby.

Popoludnie sa nieslo v tvorivom duchu výtvarných workshopov. Pod vedením známych ilustrátorov Martiny Matlovičovej, Miloša Koptáka, Petra Uchnára, Vladimíra Krála a Ľuboslava Paľa sa deti ponorili do rozprávkových príbehov z pera J. Uličianskeho a spoločne si vyskúšali ilustrátorské remeslo.

Narodeninovú oslavu v knižnici s autorom a jeho hosťami si užilo viac ako dvesto detí z Piešťan, Krakovian i Ostrova.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 1, ktoré je v predaji od 5. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela