Kapela Slniečko má za sebou bohatý rok

  • Kultúra a spoločnosť
  • 6. januára 2016, 09:26
  • Autor:A. Mathiasová

Kapele Slniečko sa v minulom roku otvorili nové možnosti
Záver roka v oboch mestách regiónu patril piešťanskej kapele Slniečko. Jej líder Peter Remiš porozprával Piešťanskému týždňu o minulom roku i nadchádzajúcich plánoch.

► Ako hodnotí rok 2015 kapela Slniečko?

Rok bohatý nielen na koncerty, ale aj preto, že sa nám podarilo dokopať sa k ďalšiemu albumu. Za obohatenie považujem aj krátku spoluprácu s folklórnym súborom Žito. Myslím, že nám to otvorilo nové tvorivé možnosti.

► Vydaril sa uplynulý rok Petrovi Remišovi?

Raz hore – raz dole. Ale v celkovom zápočte prevážili na konci roka pozitívne udalosti. Vážim si zdravie svoje i celej rodiny a spoľahlivých priateľov i to, že som občas pomohol aj ľuďom, ktorí to potrebovali.

► Ste poverčivý, veríte, že ako na Nový rok, tak po celý rok? Lebo ak áno, čaká vás rok plný minimálne dvoch koncertov denne.

Tomu neverím. Okrem toho – oba koncerty sme odohrali v predvečer Nového roka, nie 1. januára. Dali sme si predsavzatie, že v roku 2016 hráme „dvojáky“ len v nevyhnutných prípadoch. Také sa, dúfam, vyskytnú zriedka. Ale ak sa mám držať toho príslovia, môj rekreačný beh na Nový rok signalizuje, že mi to dobre pobeží celý rok.

► Po odohratí koncertu oslavujete Silvester s ostatnými členmi kapely?

Zriedka oslavujeme spoločne, pretože harmonikár Michal spravidla zostáva na námestí pracovať ako zvukár a otcovia malých detí sa vracajú domov. Ja som rovno z pódia utekal domov, do postele.

► Ako sa vám vystupuje na takýchto zimných „open air“ akciách?

Neodohrali sme ich koncom roka veľa – po jednom koncerte v Bratislave, Piešťanoch a Vrbovom. Nie je to nič mimoriadne, v zime sa horšie ladia nástroje, občas pukne struna. V mraze odchádzajú skôr batérie potrebné do gitary a na takzvaný in-ear odposluch. Bežne pár vydrží niekoľko koncertov, v mraze niekedy ani polovicu vystúpenia. Najhoršie je, keď na pódium šľahá vietor so snehom alebo dážď. Vtedy to zaváňa „prúserom“. Našťastie, doteraz to vždy dopadlo dobre.

► Pripravujete na rok 2016 nejakú novinku pre fanúšikov?

Radi by sme do jari dokončili klip k pesničke Partizánska z posledného albumu. Ak sa nájde obojstranná vôľa, chceme pokračovať v rozvíjaní projektu Prasce v Žite s folklórnym súborom Žito. Myslím, že by to mohla byť pekná spolupráca, v ideálnom prípade ústiaca aj do zvukového alebo obrazového nosiča.

► Dávate si na prelome rokov predsavzatia alebo máte niečo, čo vám urobí radosť?

Nedávam si predsavzatia okrem tých klasických povianočných – zhodiť päť kilogramov, nevečerať po šiestej a podobne. Rád by som dopísal knižku o muzikantskom živote a potom príde niečo nové. Vlani som sa zúčastnil piatich bežeckých pretekov a v štyroch prípadoch som skončil na konci tabuľky. V tomto roku, dúfam, skončím v polovičke.


► Chceli by ste niečo popriať, odkázať čitateľom?

Zdravie, lásku a odvahu napĺňať si vlastné sny.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 1, ktoré je v predaji od 5. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav