Ohňostroj si vo Vrbovom užili aj deti

  • Spravodajstvo / Región
  • 5. januára 2016, 09:16
  • Autor:

Posledný deň minulého roka oslavovali obyvatelia Vrbového spoločne pred Domom kultúry. Okrem potešenia z prskaviek sa vynadívali aj na dva ohňostroje.

Program o 19. hodine odštartovala kapela Slniečko. Už po pár tónoch roztancovala divákov pod pódiom. Niektorí dokonca „vysadili“ svoje ratolesti na okraj stejdžu, aby piešťanskej formácii urobili choreografický sprievod. Menej odvážni tanečníci a speváci postávali na konci davu alebo na chodníku, no „pohupovaniu“ do rytmu známych skladieb sa neubránili. I napriek chladnému počasiu sa na námestí zišlo skutočne veľké množstvo obyvateľov.

Krátko pred ôsmou hodinou predstúpila pred dav primátorka Ema Maggiová, zosumarizovala uplynulý rok a do toho prichádzajúceho popriala mnoho úspechov: „Nech je svet ušetrený od násilností, nech Slovensko a hlavne Vrbové v ňom urobia ďalšie kroky k svojmu rozvoju.“

Po príhovore Vrbovčania odpočítali príchod ohňostroja o ôsmej hodine a deti so zapálenými prskavkami sa už nedočkavo dívali na oblohu a čakali, kedy uvidia svetelné divadlo. Prvé farebné výbuchy zdvihli k nebesám aj zvyšné hlavy, predtým sa dívajúce do pohárov, a spoločne si záver roka „po prvé“ užili v príjemnej atmosfére. Podaktorým však niekoľkominútový ohňostroj nestačil, a tak sa presúvali pred bývalú Trikotu, aby odpálili vlastnú pyrotechniku.

Vytrvalcov potešila ešte pred polnocou skupina Fuera Fondo a po nej všetci privítali už skutočný Nový rok ohňostrojom číslo 2. Zábavu s hudobným sprievodom si Vrbovčania užívali ešte hodinu po polnoci.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 1, ktoré je v predaji od 5. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín