M. Holovič: Nie som so sebou spokojný

  • Hokej / Šport
  • 5. januára 2016, 09:57
  • Autor:th

Hoci sa slovenskej hokejovej reprezentácii podaril dosiahnuť na Arosa Challenge dobrý výsledok, piešťanský havran Marcel Holovič po individuálnej stránke spokojný nebol. Premiérovými zápasmi v národnom drese si splnil sen, no chýbala mu väčšia herná pohoda. Aj preto mu zrejme nevyšlo obľúbené nájazdové prevedenie vo finálovom dueli proti domácim Švajčiarom.

Slováci v ňom po rozstrele prehrali 2:3, za svoj dvojdňový výkon sa však nemusia hanbiť. Chýbajúce skúsenosti nahradili chuťou a odhodlaním, na dosiahnutie turnajového vrcholu bolo treba možno len kúsok šťastia. „Zápas bol vynikajúci z jednej aj druhej strany. Bolo to rýchle, hralo sa vcelku ostro do tela, všetko sa dohrávalo. Na konci mali viac šťastia oni,“ povedal M. Holovič.

Útočník Piešťan si vyslúžil reprezentačnú pozvánku bodovou produkciou v Tipsport Lige. V prípravnom kempe navyše zaujal aj vedenie reprezentácie. V národnom tíme si otvoril bodový účet, keď si pripísal jednu asistenciu. Spokojný však nebol. „Nie som spokojný so sebou. Nehral som to, čo by som mal. Verím, že ak dostanem ešte v budúcnosti príležitosť, bude to lepšie. Bolo to z mojej strany trošku neisté. Nemal som pohodu na hokejke, asi som bol príliš nervózny,“ dodal.

V záverečných momentoch duelu so Švajčiarmi si mohol pripísať na konto aj víťazný gól. Realizoval druhý slovenský samostatný nájazd, no strela mu nesadla a netrafil bránku. „Nominoval ma tréner. Tretinu predtým som celú presedel, bol som trošku zmrznutý, ale na to sa nechcem vyhovárať. Nespravil som to dobre. Bol to typický nájazd, aký som zvyknutý robiť, no s tým rozdielom, že tentoraz som to zle trafil,“ konštatoval M. Holovič. Ak by mohol pokus zopakovať, typ zakončenia by nezmenil. Iba realizáciu. „Určite by som znova strieľal. Len by som si to lepšie pripravil,“ uzavrel.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 1, ktoré je v predaji od 5. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav