Viera, nádej a láska

  • Spravodajstvo
  • 22. decembra 2015, 12:45
  • Autor:Tibor Hlobeň

Krížik, kotva a srdce už stáročia symbolizujú vieru, nádej a lásku – atribúty, pomáhajúce ľudstvu prekonať ťažké časy a v dobrých chvíľach posilňujúce naše mysle k napĺňaniu zmyslu človečenstva.

Nezadržateľne sa blíži čas Vianoc a redakcia Piešťanského týždňa vám želá, milí čitatelia, zmysluplné a požehnané prežitie najkrajších sviatkov v roku. Prajeme vám, aby ste kríž vašej viery v dobro človeka niesli ľahko ako pierko, aby ste vždy načúvali prosbám a želaniam nielen svojich blízkych, ale každého človeka,
klopúceho na vaše dvere. Našej krajine želáme veľa múdrych ľudí, rozumne riadiacich našu spoločnosť, mestá i dedinky bez potreby ísť aj cez mŕtvoly za osobným prospechom.

Prajeme vám, aby nádej na dostatok zdravia, šťastia a spokojnosti bez vzájomných svárov zakotvila v každej domácnosti. Našej krajine želáme rovnaké príležitosti pre každého, lepšiu vymožiteľnosť práva, a najmä život v spoločnosti, ktorá neoslepuje pseudosociálnymi balíčkami, ale vytvára pre svojich občanov také podmienky, aby z vlastných príjmov bez problémov hradili všetky základné životné potreby.

Prajeme vám srdce plné lásky k dianiu okolo seba, zbavené nenávisti a naučené odpúšťať. Skúsme po celý rok vyťahovať triesku z vlastného oka a nehľadať brvno v oku blížneho. Oveľa ľahšie budeme žiť. Našej krajine želáme veľa tolerancie, aby sme skôr, než odsúdime, pochopili náboženské či politické presvedčenie, ba dokonca i farbu pleti svojich spoluobčanov.

Požehnané Vianoce, priatelia!

Tibor Hlobeň, šéfredaktor

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav