Redakčný tím vám praje lásku, úsmev a pohodu v rodine

  • Spravodajstvo
  • 22. decembra 2015, 13:20
  • Autor:red

Deň čo deň pre vás pripravujeme najnovšie informácie o Piešťanoch a okolí. Redakčný tím v súčasnosti tvorí desať špecifických osobností a nenahraditeľných článkov súkolia zvaného Piešťanský týždeň. Teraz máte šancu nahliadnuť do našich životov.

Odpovedali sme na tieto otázky:




1. Hláška, ktorú používate

2. Keby ste vyhrali vo vianočnej súťaži milión eur, čo by ste s tými peniazmi urobili?

3. Čo máte na Vianociach najradšej?

4. Aký vianočný zážitok vám najviac utkvel v pamäti?

5. Čo by ste odkázali čitateľom do nového roka?

Maroš Perlák


web editor

1. Keď ide o niečo negatívne, nepochopiteľné, poviem len „Smutný príbeh…“

2. Vyplatil by som hypotéku, pre rodinu kúpil cestu okolo sveta a „zvyšok“ uložil na konto v Belize.

3. Tento typ Vianoc už nie je to pravé, čo bývalo kedysi. Pozitívne sú vôňa koláčikov, vianočnej kapustnice, Mrázik, Tri oriešky pre popolušku. A keď bol ešte syn menší, tak jeho radosť z darčekov bola super.

4. Asi do ôsmich rokov som sa nevedel dočkať Vianoc a doma stále mlel „Kedy budú Vianočky“. Mame to dosť liezlo na nervy, tak zaúradovala varecha.

5. Veľa zdravia, to je to najpodstatnejšie, pohody v rodine, stabilnú prácu.

Alexandra Mathiasová


redaktorka

1. Zase nič nestíham!

2. Kúpila by som si nejaký priestranný bytík v centre mesta, auto a motorku. Mame by som zaplatila vysnívaný zájazd do Číny, ja by som šla na výlet do Kolumbie a na Kubu a možno by som sa tam aj presťahovala. A veľa peňazí by som určite minula na dobré koncerty.

3. Kapustnicu, Pelíšky a detskú radosť! Pravdepodobne budú toto posledné Vianoce, pred ktorými moja sedemročná sestra píše listy Ježiškovi. Každý rok sa teším na tie jedinečné želania. Minulý rok si priala morského pána a nový jabĺčkový smartfón, tento rok si želá šteniatko. Samozrejme, nič z toho nedostane.

4. Pekné spomienky mám na obdobie, kedy som čas Vianoc trávila na doskách národného divadla s predstavením Luskáčik. Potom si spomínam aj na to, ako moja sestra asi pred tromi rokmi vysmiala babičku, že išla vyvenčiť psa po Štedrej večeri v papučiach.

5. Chcem popriať všetkým čitateľom hlavne dobrú náladu a pozitívne myslenie, lebo od toho sa odvíja aj zdravotný stav a schopnosť prijímať lásku. Tiež vám prajem veľa pracovných a študijných úspechov.

Stanislava Vičanová


prokuristka spoločnosti

1. Keď sa nad tým logicky zamyslíme…

2. Vždy som si hovorievala: „Ach keby som ja vyhrala, tak…“ A zrazu mám otázku pred sebou a neviem, čo napísať. Moje odpovede sa možno budú zdať trošku neinvenčné, fádne, o ničom…, ale nech. No ale nevadí a risknem to. Najskôr si odrátam daň z výhry, aby som si vedela spraviť rozpočet na zostávajúce peniaze. Dúfam, že nebudem prekvapená, a nebudem musieť niektoré moje želania zo zoznamu vyradiť. Ako prvé si zoberiem ročnú dovolenku a vydám sa na cestovanie po svete! Dúfam, že mi rok na to vystačí. Určitú časť peňazí vyhradím mojej najbližšej rodine, aby si kúpili niečo, po čom túžia. Avšak ak by som zistila, že si radšej nič nekúpia, tak by som im to kúpila ja. No a zvyšok investujem tak, aby som si naplno aktívne užívala dôchodok, na ktorý by som sa už teraz tešila. Ale aby som nebola taká sebecká, viem, kde by ešte niečo z výhry putovalo. Môjmu super tímu v redakcii by som navrhla štedré odmeny, aby za ten rok, čo budem na dovolenke, na mňa nezabudli.

3. Neviem, či sa mi podarí na túto otázku odpovedať, nakoľko význam slova Vianoce, sa v poslednom čase stráca pod komerčnosťou, ktorá nás zavaľuje v ostatnom čase pomaly už od konca septembra (neviem, ak to takto ďalej pôjde, či to nezačne už v lete). No a potom taký človek „previanocovaný“ ako keby nemal energiu užiť si vianočné obdobie a ťažko vyberie niečo, čo má na Vianociach najradšej. Deti, tie by vedeli odpovedať úplne jednoznačne – darčeky. A dospelí? To iba počujem, ako nič nestíhajú, ako musia stihnúť ešte toto a tamto… Ja som šťastná, že mne sa tento „stres vianočný“ (mne to znie ako diagnóza) darí ignorovať už pár rokov. Štrajkujem tým, že sa nenaháňam po darčekoch, nákupoch, vypekaním a upratovaním. Pre mňa je najkrajší darček, keď sa najbližšia rodina spolu stretne, povečeriame a sme radi, že sme mali svojich blízkych pri sebe, zaspomíname si na najbližších, ktorí už, bohužiaľ, nie sú s nami, ale na nás z neba pozerajú a uspokojuje ich, ako sa vieme tešiť zo života. Vianoce pre mňa nie sú o kvantite darčekov, ani o množstve napečených koláčov a vyčerpanosti z toho chaotického zhonu a nakupovania (niekedy mám pocit pri pohľade na nákupné košíky, ako keby všetky obchody s potravinami išli vyhlásiť generálny mesačný štrajk). Vianoce pre mňa sú skôr o kvalite v podobe príjemne stráveného času s najbližšími, s rodinou a s priateľmi. A nech nasneží, vtedy to bude najkrajšie.

4. Nazvala by som to dvojnásobným vianočným prekvapením či zážitkom. Raz na Vianoce sme so sestrou dostali Barbie bábiky. To bolo v časoch, keď sme už vedeli, že Ježiško „nechodí“. Mamina nám povedala, že ich už nezohnala a my sme tomu naozaj uverili, pretože sa nám ich nepodarilo v jej tajných skrýšach objaviť (teraz neviem, kto zlyhal v hľadaní. Či ja, alebo sestra, alebo ich mamina mala rafinovane schované mimo bytu, keďže nás poznala). Ale keď sme ich objavili pod stromčekom, boli sme neskutočne šťastné. Toto šťastie sa nám dodatočne zdvojnásobnilo s odstupom skoro štvrťročným, keď sme zistili, že naše bábiky majú dokonca fosforeskujúce šaty, ktoré keď necháme na svetle, večer krásne svietia. Takže sme sa potešili po druhý raz, len neviem, ktoré potešenie bolo intenzívnejšie.

5. Našim milým čitateľom chcem hlavne poďakovať za ich priazeň. Zároveň ich chcem poprosiť, aby naďalej ostávali s nami a odporučili nás ďalším priateľom. A keďže píšeme pre nich, chcem im odkázať, aby mali väčšiu guráž a posielali nám podnety a návrhy s rôznymi témami, o ktorých by sa radi v našom týždenníku dočítali, pretože tvoríme noviny hlavne pre nich. Ďakujem a prajem hlavne veľa zdravia a viac úsmevu na tvári. Život sa bude ľahšie znášať s úsmevom.

Jozef Vojčiniak


redaktor

1. Soudruzi z endeer někde udělali chybu.

2. Venoval by som ich primátorovi na participatívny rozpočet.

3. „Svätý“ pokoj.

4. Môj najčastejší vianočný darček, papuče a ponožky, sú spolu s kaprom pre mňa symbolom Vianoc.

5. Aby si nedávali novoročné predsavzatia, nebudú mať potom na Troch kráľov výčitky, že už na ne zabudli.

Martin Kováč


stážista

1. Hodíš mi to na USB?

2. Kúpil by som si za ne nový Macbook, ktorý je kompatibilný so všetkým v našej redakcii. Snáď by mi ten milión stačil.

3. Že do ďalších Vianoc zostáva už len 365 dní.

4. Keď ma posadili za vianočný stôl, zatiaľ čo tatko na poschodí nosil darčeky pod stromček. O niečo sa potkol, zletel na zem aj s darčekmi, samozrejme to bolo počuť v celom dome. Najinteligentnejšia odpoveď, ktorá mame napadla, bola: „Asi nás niekto vykradol, idem sa tam pozrieť.“

5. Pozerajte naše videá, zdieľajte, lajkujte, komentujte a potvrďte odber na našom Youtube kanáli.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava