Mestskí policajti sa striedajú o hodinu skôr

  • Spravodajstvo
  • 22. decembra 2015, 10:08
  • Autor:A. Mathiasová

Muži v modrých uniformách slúžia, či je piatok alebo sviatok. Na Štedrý deň majú mestskí policajti v Piešťanoch dokonca posilnenú hliadku pre kontrolu pred miestnymi kostolmi počas polnočnej omše.

Mestskí policajti sú so sviatočnými zmenami zmierení, žiadne protesty sa nekonajú. „Uvedomujú si, že pracujú v nepretržitej štvorzmennej prevádzke,“ povedal Peter Gogol, zástupca náčelníka mestskej polície. V budove na Teplickej ulici pravidelne mávajú aj vianočnú výzdobu v podobe stromčeka alebo vetvičiek, aj pohostenie si chlapci organizujú sami. Štedrý deň doma plánujú tak, aby stihli prísť do i zo služby k sviatočnému stolu. „Na Štedrý deň sa vystriedajú o hodinu skôr. Dennú zmenu vystrieda o 18. hodine nočná,“ povedal P. Gogol. Záleží však na tom, či sú slobodní, alebo majú rodiny, lebo možnosť skoršieho odchodu a príchodu majú len dvaja policajti.
„Dajú mi zoznam, kto kedy príde, a ja ho odsúhlasím,“ informoval.

Na tri kostoly dohliadne dovedna deväť policajtov, dvaja budú v stálej službe. „Určite sem prídem na Štedrý deň zaželať pekné sviatky a ostanem s chlapcami až do ukončenia polnočnej omše,“ prezradil P. Gogol. Ľudia sú vraj disciplinovanejší, počas voľných dní počet výtržností nestúpne. „Pyrotechnika je drahá a už sa ani pred kostolmi nestrieľa ako kedysi. Keď vidíme, že niekto hodí piráta, ideme ho upozorniť,“ povedal zástupca náčelníka.

Na Silvestra je to iné, posilnené sú i mestské hliadky. Ľudia neohrozujú len samých seba, ale pod vplyvom rôznych látok im napadajú skutočne verejne nebezpečné, i keď prvoplánovo určite náramne zábavné myšlienky. „Keď vystupuje kapela na Námestí slobody a niekto v dave hodí piráta, vinníka neoznačíte. Pyrotechnika sa aktivuje s omeškaním a už potom neviete, kto to hodil,“ zamyslel sa P. Gogol. Tiež si treba dávať pozor na drobné krádeže.

Čitateľom Piešťanského týždňa venoval P. Gogol i novoročné prianie: „Prajem hlavne zdravie, lebo je najdôležitejšie, množstvo pracovných úspechov a šťastie.“

Na policajných oknách anjelov neuvidíte



Príslušníci Policajného zboru SR, tráviaci Vianoce v práci, to neberú tragicky. Je to deň ako každý iný s tým, že ranná služba sa po dvanástich hodinách ponáhľa k štedrovečernému stolu a pred 19.00 h ich striedajú kolegovia, dobiehajúci od rozbalených darčekov na nočnú. Služby sú zväčša pokojnejšie ako inokedy. Hoci na policajných oknách neuvidíte lietajúcich anjelov ani rozžiarené stromčeky, uniformovaní muži si počas sviatočných dní doprajú v práci aj čo-to z vianočného stola.

Polícia hodnotí toto obdobie ako skôr pokojnejšie. „V minulosti sme zaznamenali zopár prípadov majetkovej trestnej činnosti,“ informovala Mária Linkešová, trnavská krajská policajná hovorkyňa. Napriek tomu si neodpustila upozornenie pre občanov, aby zvýšili obozretnosť a pri nákupoch nedali príležitosť zlodejom. „Vedenie polície želá obyvateľom Piešťan a blízkeho okolia krásne sviatočné chvíle, plné pokoja a bezpečia v kruhu najbližších a úspešný nový rok,“ dodala hovorkyňa.

Dočítate sa v dvojčísle Piešťanského týždňa, ktoré je v predaji od 15. decembra.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj