Narodení v znamení Betlehemskej hviezdy

  • Kultúra a spoločnosť
  • 21. decembra 2015, 09:50
  • Autor:Viera Dusíková

Nataša Stella Bakitová je najmladšou občiankou Piešťan, píšucou si do rubriky narodenie dátum 24. decembra. Na svet prišla v roku 2008. O prváčke Nataš, ako ju doma volajú, porozprávala mamička Eva Bakitová. Mimochodom, aj ona sa narodila na Vianoce. Takže keď Ježiško nesie batoh s darčekmi, u Bakitovcov sa zdrží dlhšie.

► Aké to je – keď vám Ježiško prinesie dievčatko?
Nechať doma rodinu a ísť do pôrodnice na Štedrý večer je zvláštny pocit. Nebolo mi všetko jedno. Viezli ma do pôrodnice v Topoľčanoch, kde som mala predchádzajúcu pozitívnu skúsenosť. V neposlednom rade – pochádzam odtiaľ a tam mám i zázemie. Nataš mala pri narodení 2900 g a 47 cm, takže bola pekné bábätko.

► Koľké dieťa vám vtedy pribudlo do rodiny?
Nataška je tretia. Najstarší Vladimír má jedenásť rokov, mladšia Sophia osem. Máme doma trojlístok.

► Je narodená v znamení kozorožca. No… slušnú výbavu dostala do vienka. Aj ona chce mať tvrdošijne pravdu a stojí si pevne za svojím názorom?
My sme okrem manžela všetci rohatí. Nataš nie je tvrdohlavá, hľadá kompromis. Uvidíme, či jej to zostane. Snáď je to aj tým, že má starších súrodencov a s nimi sa musí dohodnúť.

► Ako je to s darčekmi? Evy, Adamovia a ľudia narodení okolo Vianoc sa vraj cítia ukrátení. Všetci oslavujú najkrajšie sviatky roka a na nich zabudnú. Dostáva vaša dcérka „double“ nádielku?
V našej rodine sme zvyknutí. Manžel sa narodil 20. decembra, ja som Eva tiež narodená na Vianoce. Myslím si, že sa Nataška necíti ukrátená, veď počas dňa chodia „narodeninoví“ gratulanti s darčekmi a večer zasa Ježiško.

► Čo má vaša dcérka rada a čo neznesie?
Ťažko sa mi odpovedá. Nemá rada nespravodlivosť, nech sa týka čohokoľvek. Počnúc túlavými psami a zabudnutou hračkou končiac. A najradšej má zmrzlinu!

► Byť prváčkou je vážna vec. Ako jej chutí škola?
Všetky naše deti chodia na sedmičku (Základná škola na Brezovej ulici, pozn. red.). Sme s touto školou spokojní. Nataš tam našla výbornú pani učiteľku a stratenú kamarátku zo škôlky. Pomaly lúska písmenká a veľmi ju to baví. Chodí aj na klavír, tak máme o zábavu postarané a obávam sa, že aj susedia.

► Je z vašej dcérky smejko alebo vážnejší typ dievčatka?
Keď sme rozmýšľali nad menom, mali sme viacero alternatív – keď sa narodí pred Vianocami…, cez Vianoce…, po Vianociach… a ona si „doniesla“ meno Nataša Stella – Vianočná hviezda. Je to naša hviezdička, iba málokedy má zlú náladu. Ale keď sa tak stane, tak to stojí za to.

► Aké jedlá miluje, čo rada robí a čo nemusí?

Je ideálny jedák. Najradšej má mäsko s ryžou a čo nemusí? Jednoznačne špenát!

► A ešte posledná otázka. Čo by chcela od Ježiška?

To nestihnem vyrátať ani do Vianoc. Na jej zoznam nestačí bilbord. Z jej širokého záberu vyberám robo rybu (robotickú – pozn. red.).

Dočítate sa v dvojčísle Piešťanského týždňa, ktoré je v predaji od 15. decembra.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel