Ako trávia vianočné sviatky známi športovci z piešťanského regiónu

  • Šport / Ostatné športy
  • 21. decembra 2015, 14:07
  • Autor:T. Horký

Vianočné sviatky sú obdobím pokoja, rodinnej pohody a ďalších krásnych
chvíľ, ktoré trávime v kruhu príbuzných. Pre športovcov sú Vianoce
o to krajšie, že po roku plnom zápasov, pretekov, tréningov a
náročného cestovania majú konečne niekoľko dní zaslúženého voľna,
keď môžu vypnúť od náročného programu, odreagovať sa a načerpať
ďalšie sily. O tom, že aj oni sú iba ľudia, ktorí dodržiavajú tradičné
zvyky, nás presvedčilo niekoľko športovcov z piešťanského regiónu.

Položili sme im rovnaké otázky:



1. Kde a ako budete tráviť Vianoce a Silvestra?

2. Aké špeciálne zvyky a tradície dodržujete?

3. Kedy nakupujete darčeky a čo vás vie potešiť pod stromčekom?

4. Aký bol váš rok 2015, čo si prajete a želáte ostatným do nového roka?

Milan Tupý


cyklista

1. Vianoce tak ako aj po minulé roky budem tráviť v rodinnom kruhu. Tohtoročný Silvester pravdepodobne bude televízny, pretože budem mať doma moju mamu. Samozrejme, dopoludnia aj s partnerkou absolvujem Silvestrovský výstup na Marhát, na ktorý sa už teraz teším.

2. Nejaké špeciálne zvyky a tradície nedodržiavam. Vianoce budú tradičné slovenské. Počas dňa pôst, ale priznám sa, že celý deň bez jedla by som „neprežil“, tak si dám niečo ľahšie. Snažím sa pomáhať pri varení, a to bez koštovania nejde. Na štedrovečernom stole nesmú chýbať vynikajúce oplátky s medom a cesnakom, ktoré upiekla partnerka, hriate zo slivovice s medom a tukom, hubová omáčka nakyslo, ryba, šalát, ovocie, zákusok. Nechýba spomienka na tých, ktorí nie sú už medzi nami. Večer telefonát alebo Skype do zahraničia dcére a vnukovi. Čím mám viac rokov, tým si viac tieto dni užívam. Aj varenie, pečenie zákuskov i nakupovanie k Vianociam patrí, ale teraz je to také pohodové a bez stresov. Na druhý deň zvyčajne prídu vnúčatá so synom a nevestou na obed a pozrieť, čo im doniesol Ježiško.

3. Nepatrím medzi tých, ktorí darčeky nakupujú už cez leto. U mňa je to takmer na poslednú chvíľu a mám problém, čo nakúpiť. Už som naozaj veľký, na darčeky si nepotrpím, ale na druhej strane ma vedia naozaj potešiť. Aj maličkosti.

4. Rok 2015 bol po športovej stránke vynikajúci, takže dosiahnuť podobné výsledky aj v budúcom roku bude nesmierne náročné. Vianoce pre mňa je aj posilňovňa a cyklistický trenažér. Všetkým želám do roku 2016 veľa zdravia, šťastia, rodinnej pohody, športovcom, aby poslúchalo zdravie a pevnú vôľu po výsledkoch. Každý nemôže byť prvý, niekedy je lepší pocit z toho, že som urobil všetko, čo som vládal a vedel.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava