Seriál: Spoznávame poschodia… (27.)

  • Spravodajstvo
  • 18. decembra 2015, 15:23
  • Autor:am

Mladí ľudia vybehnú po schodoch rezko ako lamy, „vyštverajú“ sa aj zdraví ľudia v rokoch. Problém nastáva vtedy, ak sa nešťastnou náhodou stanú imobilnými alebo do rodiny pribudne malý človiečik. S kočíkom, invalidným vozíkom, barlami alebo boľavými krížami sa môže ľahko stať, že schody predstavujú nezdolateľnú prekážku. Ktoré inštitúcie sa vám podarí navštíviť bez problémov aj na kolieskach? Prinášame seriál, ktorý každý týždeň objasní, ako je na tom tá či oná verejná budova s bezbariérovým prístupom.



■ STREDNÁ ODBORNÁ ŠKOLA OBCHODU A SLUŽIEB, PIEŠŤANY
Hlavný vchod do školy na Mojmírovej ulici tvoria schody, na poschodia sa dá taktiež prejsť jedine schodiskom. Bočný vstup je však bezbariérový, i keď vozičkári sa dostanú len na prízemie budovy. V prípade potreby vedenie školy nájde dostupné riešenia pre prístup hendikepovaného žiaka. Praktická výučba v neďalekej reštaurácii je bez problémov s bezbariérovým prístupom.



Kultúrny dom vo Veľkom Orvišti vedia sprístupniť drevenou plošinou.



■ KULTÚRNY DOM, VEĽKÉ ORVIŠTE
Momentálne rekonštruovaná sála je bezbariérová. Dnu sa občania a návštevníci na vozíku dostanú, keď im pracovníci prinesú prenosnú výjazdovú plošinu a umiestnia ju na tamojšie dva schody. Otvoriť sa dajú i obe krídla dverí, a tak nie je s prístupom problém.



Trebatická škola zatiaľ nie je bezbariérová.

■ ZÁKLADNÁ ŠKOLA TREBATICE
Základnú školu pre žiakov 1.-4. ročníka približne pred pätnástimi rokmi navštevovala hendikepovaná žiačka. V tom čase vedenie prispôsobilo vchod drevenými doskami. V súčasnosti nie je záujem o bezbariérový prístup, no v prípade potreby je škola ochotná vstup opäť zabezpečiť i pre vozičkárov.

Dočítate sa v dvojčísle Piešťanského týždňa, ktoré je v predaji od 15. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel