V Dome umenia sa zjavili anjeli

  • Šport / Ostatné športy
  • 17. decembra 2015, 10:16
  • Autor:am

December je mesiacom umelcov, to vštepujú mladým talentom i pedagógovia Základnej umeleckej školy v Piešťanoch. V stredu 9. a vo štvrtok 10. decembra sa v Dome umenia predstavili tanečníci s novými choreografiami v rámci tradičného Vianočného koncertu.

Počas dvojhodinového programu sa na pódiu vystriedali všemožné nadprirodzené bytosti. Romantické baleríny vrátane umierajúcej labute nahradili škriatkovia vyrábajúci vianočné darčeky, tých zas na javisku vymenili nežní anjelici. Pre veľký úspech najnovšie choreografie ukázali hneď niekoľkokrát. „Toto vystúpenie robíme každoročne, pre veľký počet divákov ho opakujeme dvakrát,“ povedal Kamil Vavrinec, riaditeľ Základnej umeleckej školy v Piešťanoch. Deti sa však predviedli i tretí raz, no už nie pre rodičov a priateľov, ale pre žiakov základných škôl z Piešťan a okolia. Aktívni mládežníci zatancovali viac i menej náročné choreografie, no ohurovali najmä svojou ohybnosťou. „Gumové“ deti miestami predvádzali kúsky, ktoré si ihneď žiadali búrlivý potlesk. Mlynské kolesá, šnúry, premety a mostíky obdivovali malí i veľkí diváci.

Tí, čo už svoje party úspešne odtancovali, si posadali na schody a nepretržite medzi sebou hrkútali. Občas sa pri rezkejšom tóne niekto z nich i postavil, aby si s tanečníkmi na pódiu „zatrsal“, no ohromený výkonmi si opäť sadol na pôvodné miestečko na schode. V dobrej nálade všetci dotancovali a na záver sa v rámci scénky spoločne poklonil celý tanečný odbor umeleckej školy.

Počas oboch dní foyer Domu umenia oživilo tiež plno výrobkov od žiakov výtvarného odboru. „Na takzvané vianočné trhy si žiaci prichystali darčeky a návštevníci ich mohli kupovať,“ priblížil K. Vavrinec.

Hrdé učiteľky svojich zverencov podporovali v zákulisí, umelecký zážitok si nenechal ujsť ani riaditeľ: „Podali vynikajúce výkony, od najmenších až po našich už známejších sólistov. Slávnostná atmosféra programu vystihovala obdobie tesne pred Vianocami. Dúfam, že si ich všetci v zdraví užijú.“

Po tanečných výkonoch zostali už len snímky a videá v rodičovských telefónoch, spomienky a „trblietky“ na koberci Domu umenia. Ďalšie vystúpenie chystajú mladí hudobníci.
Pozrite si krátke video a fotogalériu.

Dočítate sa v dvojčísle Piešťanského týždňa, ktoré je v predaji od 15. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav