Ako trávia vianočné sviatky známi športovci z piešťanského regiónu

  • Šport / Ostatné športy
  • 17. decembra 2015, 14:37
  • Autor:T. Horký

Vianočné sviatky sú obdobím pokoja, rodinnej pohody a ďalších krásnych chvíľ, ktoré trávime v kruhu príbuzných. Pre športovcov sú Vianoce o to krajšie, že po roku plnom zápasov, pretekov, tréningov a náročného cestovania majú konečne niekoľko dní zaslúženého voľna, keď môžu vypnúť od náročného programu, odreagovať sa a načerpať ďalšie sily. O tom, že aj oni sú iba ľudia, ktorí dodržiavajú tradičné zvyky, nás presvedčilo niekoľko športovcov z piešťanského regiónu.

Položili sme im rovnaké otázky:



1. Kde a ako budete tráviť Vianoce a Silvestra?

2. Aké špeciálne zvyky a tradície dodržujete?

3. Kedy nakupujete darčeky a čo vás vie potešiť pod stromčekom?

4. Aký bol váš rok 2015, čo si prajete a želáte ostatným do nového roka?

Terézia Beitlová


atlétka, účastníčka MS a ME v Spartan Race

1. Vianoce strávim určite v Piešťanoch, veľmi sa teším na čas strávený doma s rodinou a najmä na zimnú bežeckú prípravu v okolí. Silvester ešte nemám naplánovaný, ale asi pravdepodobne nejaké hory alebo možno doma v kruhu najbližších.

2. Na Vianoce sa zídeme s rodičmi a bratom. Na večeru klasika – kapustnica, ryba, ovocie, oplátky… Spoločne rozbalíme darčeky a potom sa presunieme k babke, kde sa stretneme celá veľká rodina a až do polnoci klebetíme.

3. Darčeky nakupujem na poslednú chvíľu. V tomto období mi veľa času zaberá príprava na polmaratón, čiže, ako sa poznám, budem zháňať darčeky dvadsiateho. Pod stromčekom ma vedia vždy potešiť drobnosti, žiadne veľké dary. Vždy sa teším na drobný darček, ktorý maminu zaujme a kúpi mi ho. Pre mňa sú Vianoce hlavne o tom, že sme rodina pokope a pozeráme spoločne rozprávky a filmy. Medzi moje obľúbené patrí komédia S tebou mně baví svět.

4. Môj rok 2015 bol ako na kolotoči. Raz som lietala v oblakoch a raz sa plazila po zemi. Z každej situácie sa treba poučiť. Tento rok bol pre mňa úspešný hlavne po športovej stránke, kde sa mi splnilo viacero snov ako napríklad účasť na ME a MS a triumf vo viacerých pretekoch. Aj v štúdiu sa mi darilo, získala som bakalársky titul s vyznamenaním a červeným diplomom. V roku 2016 by som chcela bežať polmaratón pod hodinu a tridsať minút, vyskúšať si triatlon na trati polovičného Ironmana a vybojovať dobré umiestnenie na MS v Spartan Race. Dúfam, že sa mi podarí získať aj nejakého sponzora, ktorý by ma podporil. Všetkým ľuďom prajem hlavne veľa zdravia, ktoré si často dobrovoľne ničíme, ale je veľmi dôležité. Veľa šťastia, radosti, úsmevu a elánu do nového roka a dúfam, že budem stretávať čoraz viac športujúcich detí, dospelých a aj starších ľudí, pretože športom si upevňujeme zdravie.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín