M. Holovič: Pozvánka do reprezentácie ma teší

  • Hokej / Šport
  • 16. decembra 2015, 13:31
  • Autor:SITA/red

Na decembrovej akcii slovenskej hokejovej reprezentácie čaká debut v národnom tíme na niekoľkých hráčov. Okrem brankára Michala Valenta z Nitry premiéru v najcennejšom drese absolvujú na turnaji Arosa Challenge vo Švajčiarsku Marcel Holovič z Piešťan a Branislav Kubka z Plzne. Oboch hokejistov pozvánka do reprezentácie prekvapila aj potešila.

"Pocity zo zrazu sú zatiaľ výborné. Veľmi sa teším, že som dostal pozvánku na túto akciu národného mužstva. Poznám z tímu kopec chalanov, s ktorými som hrával na klubovej úrovni. Sú to výborní chlapci. Verím, že v šatni si ‚sadneme‘," povedal 28-ročný krídelník.

Odchovanec trnavského hokeja doteraz pôsobil iba na Slovensku, v aktuálnej sezóne sa mu celkom darí v Piešťanoch. V 32 dueloch Tipsport ligy si pripísal 33 kanadských bodov za 12 gólov a 21 asistencií. Napriek dobrej forme nečakal pozvánku. "Príliš som nerozmýšľal nad tým, že by som mohol ísť do reprezentácie. Som za to veľmi vďačný. V klube si rozumieme a ide nám to aj v päťke," pokračovala ofenzívna opora piešťanských "havranov.

Pred začiatkom decembrovej akcie národného mužstva sa Marcel Holovič s trénerom Zdenom Cígerom nerozprával o tom, čo od neho kouč očakáva. "Asi to budú dobré výkony," poznamenal s úsmevom niekdajší hráč Skalice, Nitry či Banskej Bystrice. Zaujímavosťou je, že debut v reprezentácii môže absolvovať až ako 28-ročný: "Som tu prvýkrát a verím, že mi to pôjde. Dúfam, že tu nie som naposledy."

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava