V Piešťanskom týždni 51-52/2015 sa dočítate..

  • Spravodajstvo
  • 14. decembra 2015, 14:22
  • Autor:red

Piešťanský týždeň vychádza poslednýkrát v tomto roku ako dvojčíslo. V stánkoch a predajniach nájdete svoje noviny s rozsahom 44 strán. Okrem spravodajstva a pravidelných rubrík v ňom nebude chýbať aj vianočná a silvestrovská prílohu pre spríjemnenie sviatočných chvíľ a televízny program na dva týždne.

M. Tamajka podpisoval dohody zamestnancom úradu!

Výsledok kontroly Petra Konečného, hlavného kontrolóra kúpeľného mesta, potvrdil zistenia zverejnené v novembrovom vydaní Piešťanského týždňa. Materiál poslanci prerokujú vo štvrtok 17. decembra na mestskom zastupiteľstve. Uvádza sa v ňom, že pri vyplácaní finančných prostriedkov na dohody o vykonanej práci postupovalo mesto nehospodárne a nezákonne a pod všetkým je podpísaný primátor Miloš Tamajka.

Prekryje bazén na Eve nafukovacia hala?

Piešťanskému kúpalisku Eva svitá nádej na celoročnú prevádzku. Nápad na prekrytie bazéna na zimu nafukovacou halou predstavil kolegom minulý týždeň na neformálnom stretnutí poslancov mestského zastupiteľstva Tomáš Hudcovič. Zaoberali sa ním i vodní pólisti a s myšlienkou sa podľa našich informácií stotožnila väčšina poslancov. Finančné prostriedky na zakúpenie haly tak môžu vyčleniť už v rozpočte mesta na rok 2016.

Podnikatelia o stretnutie s primátorom nemali záujem

Po tom, ako si pred dvomi týždňami pozval piešťanský primátor do kina Fontána zástupcov neziskových organizácií a sám sa nedostavil, zjavila sa na stránkach radnice nová pozvánka. Tentoraz pozýval na stretnutie podnikateľov. Po odrátaní piatich prítomných poslancov mestského zastupiteľstva, dvoch zástupcov seniorského parlamentu do sály kina Fontána na stretnutie s Milošom Tamajkom prišli len dvaja ľudia.


Nekvalitný rozpočet alebo rozpočtové provizórium?

Neuvážené a nekompetentné rozhodnutia piešťanského primátora v podobe organizačných zmien na mestskom úrade, vyhlásené koncom augusta, paralyzovali najmä oddelenie finančných služieb. Výsledok? Mesto nie je schopné pripraviť plnohodnotný  rozpočet na budúci rok, a pri nekvalitnom návrhu sme svedkami precedensu, keď sa Piešťany pravdepodobne dostanú po prvý raz v histórii modernej samosprávy do rozpočtového provizória.
Rozpočtové provizórium v praxi znamená, že mesto a jeho organizácie môžu minúť za mesiac maximálne dvanástinu z rozpočtu predchádzajúceho roka.

Vodič dodávky zdemoloval semafor pri cintoríne

V utorok 8. decembra  okolo pol ôsmej večer sa na križovatke  pri cintoríne na Bratislavskej ceste v Piešťanoch zrazila dodávka s osobným autorm VW Passat. Odniesol si to semafor a zdemolované auto.  Spočiatku nepochopiteľnú nehodu, ktorá sa zaobišla bez zrananí vysvetlila polícia.

 Kam kráčaš, piešťanské plávanie?

Povinné školské plávanie pre všetky deti základných škôl v Piešťanoch a na okolí! Druháci sa zoznamujú s vodou, tretiaci absolvujú základný a štvrtáci zdokonaľovací výcvik. A najlepší z nich začínajú trénovať v jednom z miestnych plaveckých klubov. Tréneri si vyhliadli takmer sto detí! Znie to ako utópia? Dnes áno, ale v školskom roku 1978-79 prešlo výcvikom 1660 detí z Piešťan a okolia!
Tieto informácie sme vybrali z bohatého archívu plaveckej trénerky Věry Čamborovej. Rodáčka z Ústí nad Labem prežila podstatnú časť života v Piešťanoch a okrem rodiny ho zasvätila plaveckým talentom v kúpeľnom meste.


V Dome umenia sa zjavili anjeli

December je mesiacom umelcov, to vštepujú mladým talentom i pedagógovia Základnej umeleckej školy v Piešťanoch. V stredu 9. a vo štvrtok 10. decembra sa v Dome umenia predstavili tanečníci s novými choreografiami v rámci tradičného Vianočného koncertu.

Kam s deťmi počas prázdnin

Prišiel čas zimných prázdnin a nie všetci rodičia vyrazia s drobcami dovolenkovať do horských lyžiarskych stredísk. Pre nich prinášame zopár tipov kam s deťmi. Blízke lyžiarske strediská disponujú umelým zasnežovaním, a ak sa teploty dlhšie udržia pod bodom mrazu, dokážu pripraviť kvalitnú lyžovačku aj bez prírodného snehu. Ak to nevyjde a Vianoce prežijeme na blate, máme v Piešťanoch hotelové kryté bazény so vstupom aj pre verejnosť, prípadne sa môžete vybrať korčuľovať na dve ľadové plochy.

Herečka S.Stašová: Pelíšky ostanú navždy v mojom srdci

Jednu z najvýraznejších hereckých osobností českej scény, výborne vyzerajúcu Simonu Stašovú poznáme najmä ako pani Šebkovú z kultového filmu Pelíšky. Piešťanský týždeň zisťoval podrobnosti z jej života.

Opustené psíky prežívajú v útulku už aj piate Vianoce

Dostali sa do rúk nesprávnych a necitlivých majiteľov a už dávno nie sú chutnými šteniatkami malých, až miniatúrnych plemien. V Útulku Piešťany psíky trávia aj najkrajšie sviatky v roku.

Ako trávia Vianoce príslušníci záchranných zložiek

Mnohí pracujúci majú počas vianočných sviatkov zaslúžené voľno, lekári aj príslušníci hasičského a policajného zboru túto devízu nemajú. Svoje pracoviská si však poctivo vyzdobujú.

Vianoce u Šarköziovcov a Bažíkovcov

V uplynulom roku sa v Piešťanoch predstavilo mnoho významných umelcov. O svojich sviatkoch porozprávala Piešťanskému týždňu muzikantka Silvia Šarköziová a víťaž X-Factoru Peter Bažík.


Piešťanka zažila  útoky teroristov v piatok 13.novembra v Paríži

Je rodáčkou z Piešťan. Presťahovala sa do Paríža, kde žije už päť rokov so svojím manželom a dvoma dcérami. Reč je o Kristíne Fouchard  (39), rodenej Žitňanskej. Niet divu, že jej počarila metropola Francúzska, veď nasledovala manžela, ktorý  sa tam nielen narodil, ale i vyrastal. Kto z nás by odolal? Paríž je predsa krásny! Kristína vyštudovala cestovný ruch, momentálne pracuje v hotelierstve. Do života Piešťanky, jej  rodiny, priateľov i kolegov však vstúpil strašný tieň. Zažili zdesenie z teroristických útokov. Ako sa cítia teraz?

Získajte Diplom Piešťanca – preskúšame si vás!

Milí Piešťanci, obyvatelia regiónu i tí, čo majú s Piešťanmi niečo dočinenia. Pripravili sme pre vás kvíz zameraný na znalosti o reáliách Piešťan. Kúpte si vianočné vydanie Piešťanského týždňa, vezmite si ceruzky a perá, zapnite mozgy a kto má chuť, môže sa prelúskať našimi otázkami až ku koncu.

Narodení v znamení Betlehemskej hviezdy

Prírode neporučíte. Keď príde čas, narodí sa dieťa. Čo na tom, že rovno na Vianoce? Aj v Piešťanoch sme objavili ľudí, ktorí uzreli svetlo sveta v znamení Betlehemskej hviezdy. Akí sú? Veríme, že šťastní. Len v našom meste ich žije viac ako päťdesiat. Nám sa podarilo takmer nemožné – objavili sme najstaršieho a najmladšieho občana Piešťan narodeného dňa 24.12. Najstaršou je Anna Juricová, najmladšou Nataša Stella Bakitová. Dovoľte, aby sme vám ich predstavili.

Rozprávka: Ako tučný Julian zabudol na krásnu Micu

Som najkrajšia mačka na okolí. Mám kožúšok hebký ako zamat a labky mäkké a nečujné ako motor limuzíny, ktorá ma sem doviezla. Skús mi ho pohladiť. „Niééé, ty hlupáčik akýsi. Proti srsti sa mačky nehladia. Urob to takto….jéééémne, vŕrrrr,vŕrrr… áách, kráásne ti to ide. To je rozkoššš!“

Na rok bude mať Jozef Kapša 62 rokov a trúfa si na hádzanársku extraligu

Veľmi neobvyklý jav nie len na Slovensku, ale možno aj v širokom svete. Život športovca nemusí skončiť zákonite vo veku blížiacom sa štyridsiatke. O tom dokázal seba a aj všetkých naokolo presvedčiť Jozef Kapša – brankár hádzanárov MHK Piešťany.

Ako trávia vianočné sviatky známi športovci z piešťanského regiónu?

Vianočné sviatky sú obdobím pokoja, rodinnej pohody a ďalších krásnych chvíľ, ktoré trávime v kruhu príbuzných. Pre športovcov sú Vianoce o to krajšie, veď po roku plnom pretekov, zápasov, tréningov a náročného cestovania majú konečne niekoľko dní zaslúženého voľna, keď môžu vypnúť od náročného programu, odreagovať sa a načerpať ďalšie sily. O tom, že aj oni sú iba ľudia, ktorí dodržiavajú tradičné zvyky, nás presvedčilo niekoľko športovcov z regiónu.

Čajky mrzí, že pred domácimi fanúšikmi nedokázali zvíťaziť

Basketbalistky Piešťanských Čajok po prehre s Besiktasom JK Istanbul stratili už aj teoretickú šancu na postup do vyraďovacej časti. Prehra s tureckým celkom hráčky mrzela, no ešte ich čaká posledný zápas v Európskom pohári, ktorý odohrajú už tento štvrtok v Moskve proti Spartak&ku Moskovská oblasť.

NEZABUDNITE! Piešťanský týždeň vyjde prvý raz v novom roku v utorok 5. januára 2016.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel