Poliklinika je hanbou mesta

  • Spravodajstvo
  • 11. decembra 2015, 08:48
  • Autor:am

Na poslednom novembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva poslanci uznesením odporučili primátorovi Piešťan Milošovi Tamajkovi rokovať s vedením Nemocnice Alexandra Wintera o zlepšení stavu polikliniky. O stave budovy sme informovali pred časom aj v Piešťanskom týždni.

Návrh predložil poslanec Peter Jančovič. „Zájdete na polikliniku a odradí vás už prvý pohľad, ešte ani nevstúpite. Vo vnútri uvidíte pohromu a treba hovoriť aj o úplne katastrofálnej hygiene sociálnych zariadení,“ povedal pre Piešťanský týždeň poslanec, oslovený priamo nespokojnými občanmi. Cieľom návrhu bolo primäť primátora rokovať s vlastníkom budovy, vedením Nemocnice A. Wintera. „Do polikliniky na území Piešťan chodia naši obyvatelia a pre mesto je to hanba,“ uviedol P. Jančovič.

Prioritou naďalej zostáva spraviť zdravotníctvo v Piešťanoch pre občanov komfortnejšie, no v prípade, že nejestvuje dostatok prostriedkov na záchranu polikliniky, existujú aj iné varianty ako objekt nenechať schátrať. „Možnosti využitia sú rôzne, napríklad sprístupniť priestor väčšiemu množstvu lekárov. Dnes ich máme po celom meste, ľudia pendlujú medzi ambulanciami. Tak by vybavili čo najviac vyšetrení na jednom mieste,“ prejavil názor poslanec. Dodal tiež, že ak vlastníci nedokážu objekt využiť, môže slúžiť i ako domov sociálnych služieb.

Občanom sa hygiena v objekte nepozdáva, informovali o tom pred zastupiteľstvom aj radnicu. „Riešili sme sťažnosť obyvateľa so stavom hygienických zariadení polikliniky. Mesto podalo podnet na Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trnave a podanie zaslalo na vedomie i Nemocnici A. Wintera v Piešťanoch,“ informovala Eva Bereczová, hovorkyňa mesta Piešťany. Radnica s vedením nemocnice komunikovala, no nie na základe interpelácie. „Budovu polikliniky v Piešťanoch spravuje Nemocnica A. Wintera a Mesto Piešťany nemôže zasahovať do jej majetkových práv. Ale určite je v záujme vedenia mesta aj nemocnice, aby sa stav budovy v budúcnosti zlepšil,“ dodala hovorkyňa.

Sociálne zariadenia na poliklinike vzbudzujú odpor.

Podľa poslanca však nepostačuje len komunikovať, treba rokovať. „Mesto Piešťany je partnerom Nemocnice A. Wintera a musíme sa správať seriózne so záujmom o komfortný, hygienicky neškodný systém zdravotníctva pre našich obyvateľov. Mesto musí ponúknuť spoluprácu,“ uzavrel P. Jančovič. Téme sa chce venovať i naďalej.

O vyjadrenie k stavu polikliniky a tentoraz i ku komunikácii s mestom sme opätovne požiadali vedenie Nemocnice A. Wintera, no do uzávierky na otázky neodpovedali.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 50, ktoré je v predaji od 8. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel