Počítačoví machri sú jej prvou triedou

  • Kultúra a spoločnosť
  • 11. decembra 2015, 09:58
  • Autor:vd

Sú veselí, vtipní, priebojní a plní energie. Dokážu vylepšiť deň, aj keď sa nad učiteľom zbiehajú mraky: osemnásti mechanici počítačových sietí (MPS) zo Strednej odbornej školy technickej v Piešťanoch. Ich triedna učiteľka Denisa Makarová z nich mala radosť i vrásku na čele. Na stužkovej 27. novembra v penzióne Kulko vo Vrbovom sa však všetko urovnalo. Oni, fešáci v oblekoch, ona sexikočka v koktailových šatočkách so zelenou šerpou na hrudi. Sú jej prví žiaci! Na to sa nezabúda.

Večera, stužkovanie, torta i rozhovory nemali chybu. Odvážnejší vybehli aj na tanečný parket. „Hovorí sa, že začiatky bývajú ťažšie, aj tie naše vyzerali kostrbato. Pre nich štart na novej škole, pre mňa úplne prvá trieda. Chvíľu trvalo, kým sme si k sebe našli cestu, ale napokon sme sa vždy dohodli a vyriešili akýkoľvek problém,“ zdôverila sa učiteľka 4. MPS triedy.

Ako kolektív sú jej zverenci super. „Vtipnými postrehmi dokážu vyčariť úsmev na tvári a zlepšiť deň. A to mi bude najviac chýbať, ich otvorenosť, bezprostrednosť a úsmev na tvári pri každom príchode ráno do školy. Dúfam, že skúšku dospelosti všetci úspešne zvládnu,“ dodala D. Makarová. Učí ich dva kľúčové predmety pre prax – technické a programové vybavenie počítačov. Aj známky z nich majú viditeľne lepšie oproti iným predmetom, kde sa treba mechanicky učiť.

O pár mesiacov čaká veselú chasu maturita, a vtedy pôjdu všetky srandičky bokom. Maturujú zo slovenčiny, angličtiny alebo nemčiny, teoretickú časť odbornej zložky im vytvoria skúšajúci z jednotlivých odborných predmetov. Na konci apríla ich však najprv čaká praktická časť, kde študenti predvedú, čo sa naučili a vedia zúročiť v praxi.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 50, ktoré je v predaji od 8. decembra.


0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav