Prípravy na výstavbu aquaparku?

  • Spravodajstvo / Región
  • 8. decembra 2015, 09:16
  • Autor:am

Obyvateľom obce Banka sa pred očami začalo meniť bývalé kúpalisko Sĺňava. Minulý týždeň prišli na pozemok robotníci s technikou a čistili priestor od náletových drevín. Prácu im komplikovalo daždivé počasie, no i tak sa im podarilo okolie skultúrniť.

Veľká kopa drevín odhalila, koľko rokov sa priestor neudržiaval v čistote. Namiesto bazénov teraz pozemku dominujú pneumatiky, stoličky, nárazníky a ďalšie nepotrebné veci. Čo pripravujú, keď po nečinnosti zrazu zaplnili Sĺňavu nákladné vozidlá, sme sa spýtali vedenia obce. „Ja som sa to dozvedela až prostredníctvom médií. Pozemok patrí spoločnosti Bana Balneo, oni sa o to starajú. Zatiaľ neposlali ani žiadne oznámenie, takže naň čakáme,“ informovala Tatiana Julinyová, starostka obce Banka.

Spoločnosť Bana Balneo, založená developerskou firmou Immocap Group, predstavila v polovici júna zámer vybudovať v priestoroch zdevastovaného kúpaliska veľký aquapark s názvom Bana Park. Projekt s 22 toboganmi, desiatimi bazénmi a ďalšími veľkolepými vyhliadkami pre región by mal byť čiastočne zrealizovaný už v roku 2017. Či začínajú prípravy na výstavbu, sme sa chceli spýtať priamo zástupcu spoločnosti, no i keď nám firma prisľúbila zodpovedanie otázok, do uzávierky sa nevyjadrili.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 50, ktoré je v predaji od 8. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava