Participatívny rozpočet: Mydlová bublina

  • Spravodajstvo
  • 8. decembra 2015, 15:30
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Participatívny mestský rozpočet v Piešťanoch po stretnutí neziskových organizácií a verejnosti s vedením mesta v kine Fontána vo štvrtok 3. decembra, kam organizátor podujatia primátor Miloš Tamajka neprišiel, spľasol ako bublina. I jeho zástupca, viceprimátor Michal Hynek, sa po čase zo sály vyparil a najvyššou predstaviteľkou mestského úradu na podujatí sa tak stala primátorova sekretárka Lenka Slimáková.

V polovici novembra M. Tamajka ohlásil na internetovej stránke mesta, že do prípravy rozpočtu pre rok 2016 zapojí aj verejnosť hlasovaním o prioritách, kde by sa mali prostriedky mesta použiť. „Pracujeme na participatívnom rozpočte na budúci rok. Chcem, aby o vyčlenenom objeme finančných prostriedkov rozhodovali občania a sami určili, čo z týchto peňazí mesto zafinancuje,“ tvrdil na stránke primátor.

Ako jednu z ciest k takémuto rozpočtu si zvolil aj stretnutia so seniormi, verejnosťou a zástupcami neziskových organizácií z kúpeľného mesta. Že to s participatívnym rozpočtom nemyslí až tak vážne, už naznačilo stretnutie s dôchodcovskými organizáciami Seniorský parlament a Radou seniorov, kde sa o rozpočte mesta ani nezmienil.

Štvrtkové stretnutie v kinosále Fontána sa skončilo blamážou.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 50, ktoré je v predaji od 8. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel