V Piešťanskom týždni 50/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 7. decembra 2015, 13:58
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

poliklinika ilustr. (Autor: red)

Primátor Trnavy: Tamajka stratil moju dôveru

Zdá sa, že je po veľkom kamarátstve piešťanského primátora Miloša Tamajku s jeho donedávna veľkým vzorom, trnavským kolegom Petrom Bročkom. Kým pri nedávnom vyslovení nedôvery mestským zastupiteľstvom M.Tamajka poslancom opisoval, aký je P. Bročka pre neho vzor a po prečítaní jeho blogu na internete sa v ňom vidí, téma menovania riaditeľa Trnavskej vodárenskej spoločnosti (TAVOS) dvojicu zrejme rozdelila.

Participatívny rozpočet: Spľasnutá mydlová bublina

Participatívny mestský rozpočet v Piešťanoch po stretnutí neziskových organizácií a verejnosti s vedením mesta v kine Fontána vo štvrtok 3. decembra, kam organizátor podujatia primátor Miloš Tamajka neprišiel, spľasol ako bublina. I jeho zástupca viceprimátor Michal Hynek sa po čase zo sály vyparil a najvyššou predstaviteľkou mestského úradu na podujatí sa tak stala primátorova sekretárka Lenka Slimáková.

Ján Baranovič: Vrátili sme sa o dvadsať rokov dozadu

Na mestský úrad nastúpil v roku 1993, aby sa podieľal na tvorbe noriem, všeobecne záväzných nariadení v oblasti životného prostredia či koncepcii separovania odpadu. Ján Baranovič má za sebou výsledky nielen v práci, ale aj v športe. Ako tréner vodnopólových kadetiek a junioriek Klubu vodného póla Kúpele Piešťany i reprezentácie Slovenska dievčat do 16 rokov, pripravujúcich sa na ME v roku 2017, šíri dobré meno Piešťan i Slovenska aj za hranicami našej vlasti. Napriek tomu sa stal tŕňom v oku súčasného vedenia mesta a po vytvorení novej organizačnej štruktúry mu plynie výpovedná doba. Rozhovorom pre Piešťanský týždeň sa zaradil k ďalším pracovníkom mestského úradu s podobným osudom, deliacim sa o zážitky z posledného obdobia s čitateľmi.


V škole na Holubyho našli nebezpečné látky

Základná škola na Holubyho ulici v Piešťanoch je v poslednej dobe pod drobnohľadom. V budove druhého stupňa sa neustály zápach dalo korigovať len vetraním. Meraním však zistili, že ide o škodliviny.

Piešťanský mestský rozpočet sa topí v chaose

Tvorba rozpočtu Piešťan sa dá charakterizovať i výrokom slabomyseľného kráľa z klasickej českej rozprávky o pyšnej princeznej: „Nariaďujem, čo som odvolal a odvolávam, čo som nariadil.“ Inak sa len ťažko dá opísať bezradnosť členovia mestských komisií, ale i samotných poslancov nad postupom vedenia mesta.


Prípravy na výstavbu aquaparku?

Obyvateľom obce Banka sa pred očami začalo meniť bývalé kúpalisko Sĺňava. Minulý týždeň prišli na pozemok robotníci s technikou a čistili priestor od náletových drevín.

P. Jančovič: Poliklinika je hanbou mesta

Na poslednom novembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva poslanci uznesením odporučili primátorovi Piešťan Milošovi Tamajkovi rokovať s vedením Nemocnice Alexandra Wintera o zlepšení stavu polikliniky.

Načo osem miest pre invalidov?

Zákazníci, ktorí prichádzajú denne do piešťanského Kauflandu a snažia sa zaparkovať svoje auto čo najbližšie k vchodu, natrafia na preplnené parkovisko. Ak sa príliš ponáhľajú, zariskujú a vozidlo odstavia na niektorom z ôsmich miest vyhradených pre zdravotne ťažko postihnuté (ZŤP)osoby. Môže ich čakať pokuta.

Parádna zabíjačka v Ostrove aj s muzikou a tancom

Ostrovčania zažili parádnu dedinskú zabíjačku s muzikou, tancom i spevmi. Na priedomí kultúrneho domu bola v sobotu 5. decembra asi celá dedina aj s čertom, Mikulášom a anjelom s košíkom cukríkov. Škôlkari i školáci prezlečení za koledníkov spievali, recitovali, rozdávali vinše a rodičia i starí rodičia im tlieskali, fotili a natáčali na mobily. Dedinu krášlil veľký adventný veniec.

Zatiaľ utajene podávajú výpovede aj piešťanské sestričky

Koncom novembra podalo hromadné výpovede v Poprade, Košiciach a v Prešove 722 sestier a pôrodných asistentiek.  Vyjadrili tým nespokojnosť s úrovňou zdravotnej starostlivosti na Slovensku. Chcú presadiť tri svoje požiadavky . Žiadajú, aby zákon o odmeňovaní platil pre všetkých zdravotníkov, požadujú zvýšenie koeficientov pre výpočet základnej zložky mzdy a taktiež zvyšovanie základnej zložky mzdy každé tri roky praxe. Hoci v Piešťanoch k hromadným výpovediam sestier nedošlo, dozvedeli sme sa, že pár z nich je už zozbieraných.


Petícia: Ľudia žiadajú nové oplotenie ihriska

Obyvatelia Sídliska Nikola Teslu v Piešťanoch sa boja o svoje deti. Majú strach, že si ich ratolesti v zápale hry v oplotenom ihrisku medzi činžiakmi napichnú na hrdzavé drôty. Spísali petíciu so žiadosťou o nápravu. Podpísalo ju osemdesiat ľudí. Ihrisko si osobne prezrel primátor Miloš Tamajka. Doteraz však na ich petíciu nereagoval.


Čajka Marta Páleníková: S hráčkami Adany sme si nič nedarovali

Čajky sa víťazstvom nad Adanou Aski udržali v hre o postup do vyraďovacej časti Európskeho pohára. Rozhodovať sa o ňom bude v stredu, keď v Diplomat aréne privítajú Besiktas JK Istanbul. Piešťanské basketbalistky sú veľkým prekvapením EuroCupu postup zo skupiny, by bol ako z ríše snov. Uvedomujú si to aj samotné hráčky, čo nám prezradila aj jedna z opôr piešťanského celku Marta Páleníková.

Piešťanské vodnopólistky sa postarali o historický úspech

Ženské vodné pólo v Piešťanoch vstupuje do svojej 25-tej sezóny. Hneď v jej úvode sa prepisuje história. Piiešťanské pólistky sa prvý krát tešia z prvenstva v Slovenskom pohári žien. Po víťazstvách v kategóriách žiačok, kadetiek či junioriek ide o vôbec prvé víťazsvo v medzi ženami v histórii klubu.

Cíger povolal štyroch havranov na reprezentačný kemp

Po vydarenom jednodňovom sústredení vo Zvolene sa v utorok 8. decembra opäť stretnú vybraní hokejisti Tipsport ligy pod vedením reprezentačného trénera Zdena Cígera v Trenčíne. Hlavný kouč národného tímu do kempu nominoval aj štyroch hráčov ŠHK 37 Piešťany – Patrika Rybára, Tomáša Brňáka, Marcela Holoviča a Martina Belluša.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín